Prelom nosa

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Nightshadow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 1:07 am

Prelom nosa

Post od Nightshadow »

Pozdrav,

Sinoć dok sam radio zgibove u dvorišt, metalna šipka se otkačila i udario sam nosem u nju jako.
Krv je naravno odmah počela da šiklja iz nosa, i posle par minuta sam uspeo da je zaustavim.
Sledeća 3 sata sam ležao u krevetu, i krv je išla pomalo, tj na svakih 10ak min sam obrisao po malo.
Nos mi je natekao, što je normalno posle takvog udarca, ali nije puno, samo malo.I ima normalan oblik, kao pre.
Boli me na dodir, ali u granicama normale, što je normalno posle takvog udarca.
I mogu da dišem kroz nos, tj malo slabije kroz jednu nozdrvu, ali bio sam prehlađen, pa mi je jedna i bila začepljena uvek.
Btw, krv mi je išla samo iz desne nozdrve, sa levom je sve u redu.

Ono što me interesueje je, da li to može da bude prelom ?
Ne ide mi se na snimanje, jer sam već dosta puta zračen u životu.
Lomio sam dosta kostiju do sada, znam kako izgleda prelom, a ovo mi ne izgleda tako.
Ali ne znam, ipak je to nos, verovatno je drugačije.

Unapred hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Prelom nosa

Post od tamaraft »

Verovatno je u pitanju prelom, morate se javiti lekaru poshto svaka povreda glave mora da se prati i da bude upisana u karton!

Ne brinite zbog zracenja i snimanja, doze zrachenja su minimalne a donose vam anjbitniju stvar, dijagnozu, na osnovu koje cete znati kako da zalecite svogu tegobu i kako da se ponasate!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori