Molim vas za pomoć.
Još 2004. imao samo jako peckanje u kanalu prilikom mokrenja i iscedak. Radili su mi bris uretre i videli da imam neke bakterije, rekli su mi da nema potrebe da se odredi tačno koja je bakterija već su mi dali neke antibiotike i to se meni smirilo.
Ja više nemam problema te vrste ali moja devojka ima mnogo problema i ja bih hteo da otklonim sumnju da joj nisam preneo tu bakteriju (možda hlamidiju).
Recite mi da li je bolje da uradim uopšteni bris uretre pa ako se pokaže da ima bakterija da uradim i na hlamidiju ili da radim odmah na hlamidiju? Koliko su pouzdani ti testovi i gde je najbolje da to uradim?
Hvala!
Bris Uretre VS Hlamidija
Re: Bris Uretre VS Hlamidija
Pouzdani su ti ti testovi. Odradi uopsteni bris i bris na hlamidiju (nije isto). Mozes u drzavnom ili ako imas kesa bilo gde privatno i ako ti je nesto pozitivno oni ti odrade antibiogram onda lepo odes kod lekara od ti da dozu sta,kako i koliko ces piti.. i to sti budes pio ako bude poztivno morace i tvoja partnerka i obrnutno je kod STD infekcija oba partnera se lece nezavisno da li neko ima-nema simptome inace je beskorisno ako se samo jedan parner leci pod uslovom da parneri ne koriste ili nisu koristili zastitu.
Bivsa devojka i ja smo imali hlamidiju, tj ona se testirala i bila je pozitivna, a samim tim i ja, ali nismo imali nikakve simptome. Posto mi nije padalo na pamet da radim bris ja sam u privatnoj laboratoriji odradio test na hlamidiju PCR metodom, iz krvi. Utvrdili su mi cak i kada je usla u moj organizam. Posle popijene velike kolicine jakuh antibiotika, testovi su bili negativni!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Pod 1 testovi nisu pouzdani, zato se svuda ali bas svuda trazi minimum tri Brisa iz uretre da bibio siguran da si negativan, i nije samo bris kriv tj da je lose uradjen meni je jedan dr koji je strucnjak objasnio da se to zato desava re se hlamidija javlja u grupacijama pa ako se ta grupacija nezahvati brisom on pokaze da si negativan pa lepo opet preneses ili sebi zakomplikujes zivot.Nisam sigurna zasto ali sam prosla sito i reseto i ja i muz lečeći hlamidiju i zanam da nikod od lekara nije preporučivao nalaz preko krvi zašto , ne znam al sigurno ima razloga.A ako je taj bris uretre navodno bolji i sigurniji stisni zube ne budi kukavica ko neki jer manje boli bris nego ono što ti hlamidija ostavlja posle dugog ne lecenja a to je sterilitet.A sto se tice iybora gde privatno ili drzavna labaratorija sve je jedno iste su cene na zalost ako si zaposlen jedino ako si dete, izbeglica ili trudnica ne paćas.