Pitanje o mladezu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ok
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 4:33 pm

Pitanje o mladezu

Post od ok »

Pozdrav svima

Imam 22 godine i zanima je jedna stvar. Pre par dana sam povredio mladez ( slika je ovde http://xs.to/xs.php?h=xs78&d=06171&f=mladez.jpg ).
Mladez sam zakacio sa leve strane ali nije nista krvarilo nego se samo malo nakupilo krvi sa leve strane i stvorila se krasta (videcete na slici je crno). Nego mene zanima da li je ovaj mladez opasan zbog svog izgleda posto je drugaciji od svih ostalih na telu posto se uzdize 2-3 mm i prilicno je sirok, a takodje nekako oblik mu je dosta cudan posto izgleda kao da su se neke loptice nakupile i izrastaju jedna na drugoj, a isto se primeti kao da se podelio u 2 dela, mladez je inace smedje boje samo valjda zbog blica izgleda svetliji. E sad ja ne pratim mladeze po sebi niti me ikad interesovalo to ali ovaj je stvarno drugaciji od svih ostalih pa mi nije bas prijatno kad citam da se svakakve stvari mogu izroditi iz obicnog mladeza ;) Ovakav mladez imam jos od rodjenja cini mi se i nije se uopste menjao (koliko sam ja zapamtio) ali opet sumnja postoji ;)

Sta ciniti?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Najbolje je da promenu divi dermatolog ili hirurg,a posto na forumu nema takvih,najbolje je da odes u drzavnu kliniku radi pregleda ili ako hoces da skratis muke cekanja,zakazi pregled kod dr Bandica,Ljutice Bogdana 11 (cocek garant stuca koliko ga spominjem ovih dana)...pogledace ti ovaj mladez i ako zelis SVE mladeze koje imas,za 3000,00.din
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

*vidi
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

*covek
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

pitanje za moderatora:

zasto ovde na forumu ne postoji EDIT opcija?
ok
Novi član
Novi član

Post od ok »

nezalost nisam iz bg ;)
ok
Novi član
Novi član

Post od ok »

*nazalost

hmm moderator bi trebao ukluciti opciju EDIT ;)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

ok,

skroz sam smetnula sa uma da si mozda iz drugog grada.

u svakom slucaju,mladez mora da vidi strucnjak,a verujem da u tvom gradu postoje i privatne klinike gde ce promenu videti kompetentno lice.

uopste ne mora da znaci da je mladez potencijalno opasan,ali da bi bio miran,odlazak kod doktora je najsigurniji put.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

U slucaju ovakivih promena na mladezu, obavezno je da te vidi dermatolog ili jos bolje hirurg. Hirurzi rade ovako-odmah skinu mladez pa salju na analizu, a dermatolozi najpre urade dermoskopiju pa tek onda salju kod hirurga, ukoliko je potrebno. Pa ti sada vidi kako ti vise odgovara, ali neophodno je da se obrati strucnijem od nas!
Majda23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 19, 2006 11:39 am

Post od Majda23 »

Posto se i meni desilo nesto slicno,zanima me jesi li bio kod lekara i sta ti je rekao?Da li te boli?Ja sam povredila mladez,malo ja krvavio,ali je brzo prestalo,nema nikakvih promena,ali me bolucka po malo.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Majda,ovde je vec dosta bilo reci o mladezima.

Prosetaj sajtom pa ces mozda naci nesto sto tebe zanima.
Odgovori