Fimoza ili nesto drugo?

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
delta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 8:18 pm

Fimoza ili nesto drugo?

Post od delta »

Postovani,
cesto posecujem Vas sajt i naterala me muka da i sama postavim pitanje.Radi se o mojoj svekrvi,koja od pre 7 dana ima povisenu telesnu temperaturu,koja je iznosila i do 40stepC. Febrilnost je pracena jakom glavoboljom.Nije kasljala,ne zali se na bilo kakve druge bolove,sem glavobolje.
Odvela sam je kod ordinirajuceg lekara,dan posle prvog febriciranja.Obzirom da nije nikada bila bolesna,nikada kod lekara nije bila(karton sam joj ja otvorila,cisto da ga ima),doktorka je uradila jedan sistematski pregled.Uradjena joj je KKS,Se,pregled kardiologa uz ekg,EHO abdomena,stolica na okultno krvarenje i Rtg kuka jer se pozalila da je povremeno boli.KKS je uredna,sem niskog Fe koji je iznosio 6.8.Svi ostali rezultati su bili u granicama normale za njene godine('49. je godiste).
Obzirom da se temperatura nije smirivala,odveli smo je na Institut za infektivne i tropske bolesti.Tom prilikom,uradjen je Rtg pluca gde je opisano da je obostrano naglasen plucni vaskularni crtez,bez aktivnih plucnih promena i senki.
Prilikom pregleda doktorka je rekla da je na plucima desno bazalno poostreno disanje.Meningealni znaci su neg.I tada je dobila Longaceph tokom sedam dana 2g i.v. i Gentamicin i.m. 120 mg tokom sedam dana.I zakazana kontrola za 3 dana.
Danas smo bili na kontroli,poslusala je i rekla da bi ipak trebao pulmolog da je pogleda jer sumnja na fibrozu pluca.Deo izvestaja lekara infektologa : ''RTG pluca od 29.06.2011. kompaktni hilusi obostrano susp.znaci fibroze,zasenceni KF uglovi''.Ona i dalje visoko febrilna.Uzima Panadol na 6h po 1 tbl,brzo prodje febrilnost..ali se i brzo povrati.Prilikom pregleda,receno mi je da je pocelo ''nesto da se razvija u plucima'' i da je mnogo jace to od proslog puta. Dobili smo uput za pulmologa u KSC.
Primio nas je pulmolog,uradjena je spirometrija,koja je bila ok.I tom prilikom pulmolog je rekao da po njoj se radi o jednoj obicnoj virusologiji,koja ce ubrzo proci.
Savetovano nam je da se uradi skener i magnet grudnog kosa.Danas je isto uradjena KKS i sve je opet bilo u granicama normale.Uradili smo i TSH,FT4,Anti TPO i Atg At...nalazi uredni.
Htela bih Vase misljenje,jer Rtg nalaz pluca je pogledalo vise lekara i svi su posumnjali na fibrozu,samo lekar pulmolog na kraju svog izvestaja kao zavrsnu dijagnozu stavila je Virosis.Iskljucila je gentamicin i rekla da ide samo Longaceph do ponedeljka,znaci ukupno 5 dana.
Hvala Unapred:)
Odgovori