Jel prolazi kandida sama od sebe?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sneza11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 18, 2011 5:17 pm

Jel prolazi kandida sama od sebe?

Post od sneza11 »

Zanima me da li kandida moze da prodje sama od sebe ili mora da se leci? I kojim nacinima se leci? Hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Jel prolazi kandida sama od sebe?

Post od tamaraft »

Kod zena vaginalna kandidijaza zna jako cesto da prodje bez lechenja, ali naravno kada je u pitanju kratkotrajni disbalans u flori. U sluchaju da postoje jasni i intezivni simptomi koji traju onda svakako morate da se lechite.

Najbolji nachin da to resite je da odete na pregled i na osnovu pregleda da se ustanovi kakva vam terapija treba i koliko dugo poshto nismo svi isti i ne razvijaju se gljivice istim tempom kod svake zene!

Lechi se vaginaletama, vaginalnim kremama a u sluchajevima vecih i ozbiljnijih infekcija i oralnom terapijom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
sneza11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 18, 2011 5:17 pm

Re: Jel prolazi kandida sama od sebe?

Post od sneza11 »

Hvala na brzom odgovoru, nemogu trenutno da odem kod ginekologa, jer mi knjizica nije overena. Imam simptome par dana, a imala sam je jednom pre 5, 6 godina. Ispiram 1 dnevno zalfijom, nadam se da ce pomoci.
Odgovori