Status post varicoccelectomije

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
saskokovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2011 9:44 am

Status post varicoccelectomije

Post od saskokovac »

Zdravo svima, ja sam imao bilateralna varicocella koja je bila izrazenija na levome testisu.U junu proslje godine uradio sam laparoskopsku operaciju (operaciju sam uradio samo radi smanjeni broj spermatozoida i infertilitet od 2 godina).
Imeno moje pitanje je da kroz celo ovo vreme broj spermatozoida ostaje skoro ist (oko19mil.) jer laparoskopska operacija je neuspela, nego ima konstantnu infekciju(enterococcus) koja se provlaci kroz celi ovaj period od godinu dana.Sad na spermogramu kaze da ima leukocita ali na spermokulturi nalaz je negativan isto i na testovima urine ima bakterija a urinokultura je negativna i nekako je sve zbunujuce.Unapred hvala na vasim postovima.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Status post varicoccelectomije

Post od Dr011 »

19 miliona bi moglo da bude i prihvatljivo (normalne vrednosti su iznad 20, a to je otprilike tu uz granicu), ali infekcija itekako zna da pravi problem, pa je treba leciti ako postoje...ponovite nalaze, naravno vodite racuna i o razmaku nakon koriscenja antibiotika, postoje tu jos neke druge analize (odredjena antitela), i raspitajte se za nekog ko se bavi posebno tom oblascu (infertilitet)...
saskokovac
Novi član
Novi član

Post od saskokovac »

Dali su mi terapiju od 10 dana doksicillin i nolicin i 4 nedelja citeral.dali smetate da ta terapija je dobra bez izoliranih bakterija u spermu i urinu.Samo da ponovim da ima leukocita u spermogramu vech skoro godinu dana,prethodno sam uzimao lidaprim, nolicin, furolin, amoxicillin ali ne voliki period.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ti antibiotici bi trebalo da pokriju vecinu mogucih uzrocnika, tako da je isprimajte, pa onda uradite kontrolni nalaz...
saskokovac
Novi član
Novi član

Post od saskokovac »

Stigao mi je nalaz:
urinokultura je sterilna
u Spermokulturu nadzeno je:
Streptococcus agalactiae(Grupa B):
penicilin S(Osetlivo)
ampicilin S
cloxacillin S
Amoxicillin S
Cefpodoxim S
Clindamicin R(rezistentno)
erytromycin R
norfloxacin S
nitrofurantion S

i Enterococcus
penicilin S(Osetlivo)
ampicilin S
cloxacillin S
Amoxicillin S
gentamycin R
Ciprofloxacin S
erytromycin S
norfloxacin S
nitrofurantion S

molim vas da mi kazete dali dadena terapija je u skladu sa spermokultutom
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

slovo S znaci da je bakterija osetljiva (Senzitivna) na taj antibiotik, sto znaci da je taj antibiotik pogodan...
Nolicin je norfloxacin, Citeral je ciprofloxacin, i pored oba stoji S, tako da su pokrivene obe bakterije...
po zavrsenoj terapiji uradite kontrolnu spermokulturu da se vidi da li je terapija bila uspesna, ako nije onda bi trebalo uvesti jos neki antibiotik...
Odgovori