flasica za mleko?!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
globus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:51 am

flasica za mleko?!

Post od globus »

Dete mi je napunilo dve godine i pedijatri tj stomatolozi kazu da cuclu treba izbaciti sa navrsene dve godine da se ne bi deformisali zubi i vilica.
Problem je sto plasticne flasice, cini mi se, nisu preporucljive za mlkeo, a i pisak se jako tesko pere , sto ga cini pogodnim za bakterije.

Molim da mi preporucite flasicu za mleko..

za pedijatra....da li pisak mora biti tvrd ili moze gumeni i silikonski?

HVALA!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: flasica za mleko?!

Post od isidora »

Je li pisak u stvari, cucla? Ako mislimo na cuclu, ne pere se tesko, vec uz cetkicu za flasicu, postoji ista takva samo mala cetkica za cuclu. A povremeno u masinu za sudove ili se otkuva.

E, sad oko odbijanja... Slazem se da treba odbiti najkasnije do dve godine, jer sto je dete starije, to je odbijanje teze.
globus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:51 am

Post od globus »

pisak je nekakva zamena, NIJE CUCLA, jer cucla nije preporucljiva za decu posle dve godine, kazu.
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Probaj da flasice peres u sterilizatoru u mikrotalasnoj. Ja sam kupila jako davno i jako sam zadovoljna. U mikrotalasnu sad ubacim i plasticne viljuskice i kasikice sa kojima dete jede.
Slika
jelr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 8:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jelr »

Pisak je verovatno kljun. Ne znam koji je problem sa pranjem kljuna, mi smo imali u fazi pijenja iz flasce na kljun. Sto se tice kljuna on u pocetnoj fazi treba da bude meksi a kasnije tvrdji. Moja cerka sad pije mleko na flasicu na slamku
ovo
http://www.bibi.ch/fr/schweiz/produits/ ... unior.html
Ali slamka kao i kljun su teski za ciscenje, imam bas tanku zicu za tu namenu...a i mogu se prati u masini za pranje sudja. A mislim da sad kad su stariji ne treba toliko paniciti oko bakterija.
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 5:56 pm
Kontakt:

Post od MIXTER »

Pisak je skoro isto kao i cucla ne vidim sto cucla ne valja za starije od 2 god.
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 5:56 pm
Kontakt:

Post od MIXTER »

:D
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

Post od sladjano »

Ja sam pila mleko na flasicu skoro do prvog razreda :D :oops: :lol: ,i nista mi ne fali,a zubi su mi normalni pravi i zdravi!!! :wink:!I ja cu mom detetu da dozvolim da pije mleko na flasicu dokle god njemu bude odgovaralo!!!Ne vidim razlog zasto da ne?! :( :roll:
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

A jeste probali detetu da date šolju i čašu u ruku? Ili samo dajede flašicu?Moje dete je oko 13 meseca samozainteresovano počelo da istražuje šolje i čaše i da pije iz njih što je bilo super jer je sa 14 meseci krenuo u jaslice gde flašice ne upotrebljavaju, što se tiče piska tj. ljuna u početku smo mu kupovali silikonski kljun da ima vodu u krevetcu i sada imamo takodje kljun ali plastični onaj no spil super je sto ne ispusta tecnosta al isto tako je užas za čišćenej jer ni iskuvavanjem ne izlazi sve pa ja čistim iglom i alkoholnom vatom male otvore al to je mučenje a koristimo je samo za vodu tako da bih vam toplo preporučila da preskočite iste za mleko i da naučite dete na klasičan pribor, jednostavnije je, ubrzo će naučiti i sam da sipa u tu istu šoljicu i to je i jedan veliki korak u samostalnosti:)
Korisnikov avatar
mama_sneza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2011 4:08 pm

Post od mama_sneza »

moje iskustvo sa no spill (nuby) i nije bilo takvo :P
pomogle su nam da se moma na brži način odvikne od flašice (pošto mu je jedino ovo bila dovoljno interesantna zamena :D) i sada je to jedina čaša iz koje prihvata da pije, a i meni prilično praktična opcija jer nema prosipanja budući da ne curi sa strane i tečnost izlazi samo kada se povuče kroz pisak.
sve u svemu, preporučujem da pokuša na taj način da se odvuče pažnja, ja sam prezadovoljna ishodom. :)
Slika
Odgovori