Moj spontani pneumatorax

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
Wiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 27, 2011 2:34 pm

Moj spontani pneumatorax

Post od Wiki »

Zdravo svima... mozda je moja prica malo drugacija ali zelim da je podelim i mozda dobijem i neki savet... 4. novem.2010.sam imala spontani pneumatorax :cry: .Drenirana sam i posle sedam dana otpustena kuci.Ujutru se ponovilo sve isto tako da sam ponovo drenirana i prebacena u KBC .Tu nije kraj maramica je pucala jos dva puta tako da posle 4 pneumatoraksa za mesec ipo dana 28.decembra ja odlazim u salu na operaciju koja je trajala dva ipo sata . posle duzeg oporavka odlazim kuci 13.januara 2011.sa saznanjem da je moja dijafragma izvucena i da je ona potisnula plucno krilo tako da je od desne strane ostao samo vrh.Smetnje srca i gusenja su sve cesca sto iskreni mislim da su posledice tih silnih drenaza. Savet doktora je da ponovo izvrse operaciju da spuste plucno krilo za oko5 cm.ali ni oni nisu sigurni dali je to pravo resenje. Tako da iskreno neznam vise kome da se obratim i potrazim savet.. Ijako sam ovoliko napisala verujte mi da je samo delic onoga sto sam prozivela .
juliska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 25, 2011 10:53 pm

Re: Moj spontani pneumatorax

Post od juliska »

i meni se to dogodilo,amo sto sam operisana posle prvog pucanja maramice.Od tada je proslo dve godine i hvala Bogu meni je super ali imam neki strah da ce opet puci :( Ja sam se jako brzo oporavila i izasla sam iz bolnice posle deset dana!Sada zivim kao da nist nije bilo,nemem nikakvih problema!Na operaciju me podseca samo oziljak...
Odgovori