Oziljci od akni - folikularna makularna atrofija
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Oziljci od akni - folikularna makularna atrofija
Posle puno godina i tretmana Roakutanom akne skoro vise i da nemam, ali mi je ostao bezbroj sitnih, belih, blago izdignutih promena po kozi grudi, ledja i ramena koji se ne povlace vec nekoliko godina! Mislim da je u pitanju tzv. folikularna makularna atrofija, tip oziljaka koji se javlja na telu, ima dosta informacija na internetu ali nigde nema nista o mogucoj terapiji! Da li je moguce da se sa ovim ne moze nista uciniti? Pomoc! 

Student medicinskog fakulteta univerziteta u Beogradu, 6. godina
Re: Oziljci od akni - folikularna makularna atrofija
To verovatno i jeste folikularna makularna atrofija.
Ne bi bilo lose da se konsultujes sa dr Lidijom Kandolf Sekulovic ili dr Slavicom Djurisic(mozda cak i obe) one se doste bave oziljcima i dobro to rade,za razliku od vecine nasih dermatologa koji tome ne posvecuju veliku paznju.Kod nas,jos uvek,terapijia oziljaka je daleko od onoga sto se radi u svetu,ali ove dve doktorke su nas sigurno tome priblizile.Imaju svoje forume pa je to prilika da cujes i njihovo misljenje.
Od nekih lokalnih krema meni se svidja scar estetique koja objedinjuje sastav contratubexa i dermatrix-a + jos neke antioksidanse i ekstrakte lekovitog bilja.
Postoji jos jedna krema na bazi centele asiatice,koja se godinama unazad koristi u terapiji prevashodno atroficnih oziljaka,a u pilot studiji je zabelezen odredjeni efekat.
Ne bi bilo lose da se konsultujes sa dr Lidijom Kandolf Sekulovic ili dr Slavicom Djurisic(mozda cak i obe) one se doste bave oziljcima i dobro to rade,za razliku od vecine nasih dermatologa koji tome ne posvecuju veliku paznju.Kod nas,jos uvek,terapijia oziljaka je daleko od onoga sto se radi u svetu,ali ove dve doktorke su nas sigurno tome priblizile.Imaju svoje forume pa je to prilika da cujes i njihovo misljenje.
Od nekih lokalnih krema meni se svidja scar estetique koja objedinjuje sastav contratubexa i dermatrix-a + jos neke antioksidanse i ekstrakte lekovitog bilja.
Postoji jos jedna krema na bazi centele asiatice,koja se godinama unazad koristi u terapiji prevashodno atroficnih oziljaka,a u pilot studiji je zabelezen odredjeni efekat.
puno hvala! a kako da kontaktiram pomenute doktorke?
Student medicinskog fakulteta univerziteta u Beogradu, 6. godina
Poslao sam pp.
Probaj Brdjanski melem, ali od firme Bio Balkan, www.brdjanskimelem.com. To je melem za ostecenu kozu koji pomaze kod oziljaka. Ja sam imala puno tih oziljaka na ledjima, ali posle 3 meseca mazanja sa ovim melemo, svi su mi prosli. Inace imaju i meleme za hemoroide koji odlicno pomazu.smasher napisao:Posle puno godina i tretmana Roakutanom akne skoro vise i da nemam, ali mi je ostao bezbroj sitnih, belih, blago izdignutih promena po kozi grudi, ledja i ramena koji se ne povlace vec nekoliko godina! Mislim da je u pitanju tzv. folikularna makularna atrofija, tip oziljaka koji se javlja na telu, ima dosta informacija na internetu ali nigde nema nista o mogucoj terapiji! Da li je moguce da se sa ovim ne moze nista uciniti? Pomoc!