Pronađena mi je navedena bakterija u brisu uretre.POšto prema antibiogramu je data masa antbiotika zanima me ako ne neko imao istu kojim antibiotikom je liječio.?
Urolog mi je dao inekcije gentamicina 7 dana po 120 mg.
enterococcus faecalis u brisu,antibiotik?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Re: enterococcus faecalis u brisu,antibiotik?
nije bitno da li je neko imao istu bakteriju, nije kod svakog osetljiva na isti antibiotik, vi treba da je lecite onim antibiotikom na koji je osetljiva vasa bakterija, zato se i radi antibiogram...pretpostavljam da je ova terapija odredjena upravo prema njemu...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Aha hvala na savjetu.Također mi je ista pronađena u spermokulturi.
Znači ipak je u svakom slučaju potrebna terapija antibiotikom?Dugo sam razmišljao da li opet da uzimam,jer sam već bio na antibioticima do sad 3 puta zbog druge bakterije i upale sinusa.
Čitao sam da ampicilin i djelom gentamicin su nemoćni protiv iste,jedino terapija nitrofurantinom je kao navodno uspješna.
Znači ipak je u svakom slučaju potrebna terapija antibiotikom?Dugo sam razmišljao da li opet da uzimam,jer sam već bio na antibioticima do sad 3 puta zbog druge bakterije i upale sinusa.
Čitao sam da ampicilin i djelom gentamicin su nemoćni protiv iste,jedino terapija nitrofurantinom je kao navodno uspješna.
treba gadjati konkretnu bakteriju onim antibiotikom na koji je konkretno ona osetljiva...