Problem sa rukom..
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Problem sa rukom..
Povredio sam rukom bas u zglobu..povredio sam je juce..teze sad kucam i boli me ruka kad je pomeram..deo ispod palca je poplaveo..ali posto sam ubgu ..i nemam knjizicu.. tek cu moci u cetvrtak kod lekara ..kad se vrarim u kg..Trljao sam ledom 5-8minuta,i posle toga grejem sa peskirima..jedno 45 minuta..Jel imate neki savet sta da radim?..mozda je ruka u tom delu polomljena,naprsla ili samo modrica na nezgodnom nestu..unapred hvala
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Problem sa rukom..
kako ste je povredili? opichite mehanizam povrede!
i o kom zglobu prichate, lakat, ruchki zglob, rameni zglob?
Opishite detaljno sve od nastanka povrede...kada je javio otok, bol, gde tachno je lokalizovana modrica...
Da li su boli pokretu savijanja prstiju sake?
i o kom zglobu prichate, lakat, ruchki zglob, rameni zglob?
Opishite detaljno sve od nastanka povrede...kada je javio otok, bol, gde tachno je lokalizovana modrica...
Da li su boli pokretu savijanja prstiju sake?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zadobio sam udarac na fudbalu.. u predelu dlana i zgloba.pri samom udarcu ..osetio sam mali bol..ali jedno 2 sata kasnije .bol se malo povecao.mogu da stegnem pesticu skoro do maksimuma..+..imam bol kad pomeram prste..ali mogu sve normalno da pomeram..sto se tice samog zgloba..mogu da pomeram gore dole..kad pomeram na gore..ide 100% ..ali na dole mogu vise od 90% gotovo 100% uz prisustvo bolova..kad pricam gore dole..dlan je okrenut na dole..ko kad kucam na tastaturi..modrica se nalazi na odma ispod palca..bas gde je zglob..ali sa te strane..do palca..kod malica..nije modro..sad cu da kupim zavoj i da bandaziram taj deo
Nemojte to sami raditi. Mozete otici u urgentni centar, tamo ce vas primiti i sa licnom kartom. Mislim da bi bilo pamtenije otici i snimiti to, nego cekati. Pozdrav!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Otidjite u urgentni centar, da se zglob snimi pa cete posle znati vishe.
Moguce da je povreda samo ligamentarnog aparata ali opet nije za igranje i vezivanje po vasoj volji, preteranim bandaziranjem mozete samo uchini vece zlo...
Moguce da je povreda samo ligamentarnog aparata ali opet nije za igranje i vezivanje po vasoj volji, preteranim bandaziranjem mozete samo uchini vece zlo...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
jos nisam bio..danac cu....buraz kasno stigao..ali .koliko ja vidim..otok je manji.bol dok pomeram prste.je minimalan (gotovo da ga nemam ).takodje kad ruku pomeran na gore..tek me zaboli kad stignem do kraja..na dole..dosta lakse spustam..i mogu do kraja..doduse tu imam bolove ali ne jake..
i ja imam slican problem sa rukom.
Povredio sam se 1. novembra 2010. godine, kada sam pesnicom leve ruke nakrivo udario u dzak za vezbanje, i pri tom udarcu sam osetio jak bol u zglobu. nakon tog udarca sam mirovao i ruka me je bolela nekoliko desetina minuta i bol je postajao sve manji, ali sa svakim pokretom zgloba javljao se bol. Kada sam dosao kuci odlucio sam da malo fiksiram i da mirujem. sledeceg dana je bilo bolje, ali me je i dalje bolelo kada pomeram zglob. mesec dana sam mazao sa konjiskim balsamom i bol je nestala, mogao sam bez bolova da pomeram ruku u svim pravcima. Ali me je bolelo (a i dan danas me boli) kada opteretim taj zglob, ili kada sa drugom rukom savijem taj zglob ka gore. Mesec dana nakon povrede sam otisao kod lekara koji je pogledao taj zglob (savijao je ruku u svim pravcima i stiskao unutrasnju deo zgloba ruke) i rekao da preloma verovatno nema i da je verovatno u pitanju istegnut ligament, i rekao da ne brinem. Medjutim, mene i dalje boli kada opteretim saku (kao sto sam vec opisao malopre). Bol se javlja odmah ispod sake sa unutrasnje strane. I da ne zaboravim, kada sam povredio ruku, javio se mali otok na zglobu ali je odmah sutradan nestao. Unapred hvala.
Povredio sam se 1. novembra 2010. godine, kada sam pesnicom leve ruke nakrivo udario u dzak za vezbanje, i pri tom udarcu sam osetio jak bol u zglobu. nakon tog udarca sam mirovao i ruka me je bolela nekoliko desetina minuta i bol je postajao sve manji, ali sa svakim pokretom zgloba javljao se bol. Kada sam dosao kuci odlucio sam da malo fiksiram i da mirujem. sledeceg dana je bilo bolje, ali me je i dalje bolelo kada pomeram zglob. mesec dana sam mazao sa konjiskim balsamom i bol je nestala, mogao sam bez bolova da pomeram ruku u svim pravcima. Ali me je bolelo (a i dan danas me boli) kada opteretim taj zglob, ili kada sa drugom rukom savijem taj zglob ka gore. Mesec dana nakon povrede sam otisao kod lekara koji je pogledao taj zglob (savijao je ruku u svim pravcima i stiskao unutrasnju deo zgloba ruke) i rekao da preloma verovatno nema i da je verovatno u pitanju istegnut ligament, i rekao da ne brinem. Medjutim, mene i dalje boli kada opteretim saku (kao sto sam vec opisao malopre). Bol se javlja odmah ispod sake sa unutrasnje strane. I da ne zaboravim, kada sam povredio ruku, javio se mali otok na zglobu ali je odmah sutradan nestao. Unapred hvala.
Pre nekih 15 dana sam osetila bol od sake do lakta na levoj ruci sa unutrasnje strane i primetila nesto naduveno na sredini ruke tj mesto gde se savija ruka. Taj otok se ne vidi na prvi pogled i nije veliki. Bol nije jaka i ne osecam je stalno, javlja se samo kada naprezem ruku. Mazem hemortombin kremu i konjsku mast, ali me i dalje ne prolazi. Razmisljam da se obratim lekaru za par dana ako me ne prodje. Inace rekreativno se bavim sportom i sumnjam da je tada povredjena ruka. Zanimame me Vase misljenje sta bi to moglo biti u pitanju i sta mi preporucujete?
Hvala unapred
Hvala unapred