Bronhitis i voznja bicikla

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
mikeli74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 10, 2011 1:22 pm

Bronhitis i voznja bicikla

Post od mikeli74 »

Pozdrav. Pre 7 dana posle curenja nosa i povisene temperature, poceo sam otezano da disem. Moj lekar mi je konstatovao bronhitis. Prvi put za mojih 37 godina. Isao sam tri dana na inhaliranje, pio antibiotike i koristio ACC prasak za iskasljavanje. Zadnja dva dana se osecam subjektivno dobro. Danas sam bio na kontroli i moj lekar mi je rekao da je sve sada u redu, ali mi je produzio jos par dana antibiotike i ACC. Cisto radi preventive. E sada me interesuje jedna stvar. Rekreativno vozim biciklu, oko 30 kilometara dnevno. Po preporuci ortopeda, posto imam manjih problema sa ledjima i viskom kilograma, i po preporuci psihijatra, zbog stresa kojeg dozivljavam na poslu. Inace radim u gradskom zdravstvenom centru na urgentnom prijemu kao bolnicar. I mogu vam reci da posle godinu dana aktivne voznje bicikla se mnogo bolje osecam! :D Da li mogu da pocnem da vozim biciklu? Konsultovao sam se sa par doktora, jedni mi kazu da sacekam jos par dana, a opet drugi mi savetuju da pocnem odmah da vozim jer cu tako brze izbaciti sekret iz pluca. I sada sam totlno zbunjen. Interesuju me neka vasa misljenja ili slicna iskustva. Inace da jos napomenem da sam pusac, oko jedne kutije dnevno.
Hvala unapred!
Srdacan pozdrav!
Odgovori