Problem sa zakrivljenoscu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 29, 2008 1:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Problem sa zakrivljenoscu
Imam problem sa zakrivljenoscu,svaki put kada je u erektivnoj fazi on se krivi an ljevu stranu,i neznam sta vise da radim,jednostavno psihicki mi to smeta,a ne zelim da odem dotoru.Molim sve poznavaoce ovog problema da dadnu svoje misljenje i pomognu mi.Imam 24god.
Postovani,
Zakrivljenost penisa, ili CURVATURA PENIS, moze biti urodjena ili stecena (tzv. induratio penis plastica).
Kod Vas je rec o URODJENOJ zakrivljenosti, s obzirom da se stecena javlja u kasnijem zivotnom dobu.
Potpuno Vas razumem kada kazete da Vam to predstavlja veliki psihicki problem! Studije su pokazale da postoji velika ucestalost psihogene impotencije kod osoba sa kurvaturom penisa!
Zakrivljenje penisa takodje moze dovesti i do znacajnih smetnji prilikom odnosa, kao i do ozbiljne traume!
U svakom slucaju terapija urodjene zakrivljenosti penisa je iskljucivo hirurska!! Nikakve cudotvorne pilule i vezbe nece pomoci!
U toku operativnog zahvata je nekada potrebno ugraditi i vestacki materijal tzv. graft da bi se postiglo adekvatno ispravljanje, a da se izbegne skracenje penisa, a nekada se operacija moze izvesti i bez ugradnje grafta!
To zavisi od stepena i lokalizacije zakrivljenosti.
Sve u svemu, operacija je dosta delikatna, i radi je izuzetno mali broj urologa kod nas!!
Puno pozdrava!
Zakrivljenost penisa, ili CURVATURA PENIS, moze biti urodjena ili stecena (tzv. induratio penis plastica).
Kod Vas je rec o URODJENOJ zakrivljenosti, s obzirom da se stecena javlja u kasnijem zivotnom dobu.
Potpuno Vas razumem kada kazete da Vam to predstavlja veliki psihicki problem! Studije su pokazale da postoji velika ucestalost psihogene impotencije kod osoba sa kurvaturom penisa!
Zakrivljenje penisa takodje moze dovesti i do znacajnih smetnji prilikom odnosa, kao i do ozbiljne traume!
U svakom slucaju terapija urodjene zakrivljenosti penisa je iskljucivo hirurska!! Nikakve cudotvorne pilule i vezbe nece pomoci!
U toku operativnog zahvata je nekada potrebno ugraditi i vestacki materijal tzv. graft da bi se postiglo adekvatno ispravljanje, a da se izbegne skracenje penisa, a nekada se operacija moze izvesti i bez ugradnje grafta!
To zavisi od stepena i lokalizacije zakrivljenosti.
Sve u svemu, operacija je dosta delikatna, i radi je izuzetno mali broj urologa kod nas!!
Puno pozdrava!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 2:22 pm
Re: Problem sa zakrivljenoscu
Moj sin je star 18 meseci i zakazana nam je operacija za nekoliko dana u Tirsovoj,dete ima dijagnozu Curvatura Penis Dorsalis i Retentio Testis.Ja bih zamolila sve one koji imaju neka iskustva iste ili slicne dijagnoze da napisu kakva je operacija,koliko traje kakav je oporavak deteta,prosto svoja iskustva,jako malo sam pronasla informacija na netu,posebno o iskrivljenosti penisa i toj operaciji a sto smo blizi tom datumu sve sam u vecem strahu kako ce sve proteci.
Hvala unapred!!!!
Hvala unapred!!!!
ne znam kako je kod vas...al meni celi penis ide malo u levu stranu nista strasno a ne pada mi sad ici doktoru za to
valjda nece kasnije bit nekih problema imam 19 godine videcemo....
ja znam da je drug moj imao i isao na operaciju da je dosta teska operacija radio je u Becu operaciju al njemu nesto skracivali penis kako on kaze....jel je bas imao problema...ne znam konsultuj te se sa lekarom najbolje
valjda nece kasnije bit nekih problema imam 19 godine videcemo....
ja znam da je drug moj imao i isao na operaciju da je dosta teska operacija radio je u Becu operaciju al njemu nesto skracivali penis kako on kaze....jel je bas imao problema...ne znam konsultuj te se sa lekarom najbolje
Mislim da je svrha operacije vaseg sina prvenstveno da se testisi "spuste" u svoje vrecice (skrotume)... Ne znam sta su vam objasnili lekari i sta ce raditi, ali nisam siguran da ce mu neko sada korigovati tu zakrivljenost penisa. Ako se plasite za zivot deteta, ne birnite, nije to neka narocito teska operacija u tom smislu. Sto se oporavka i rezultata tice, nisam bas kompetentan da komentarisem takve stvari. Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 2:22 pm
Receno nam je da ce se raditi obe operacije ako tako mogu da kazem,istovremeno,spustanje testisa i korigovanje iskrivljenosti...kako neznam.Gde god sam trazila to spada u oblik hypospadie,ali mojn sin nema problem u tom smislu da ne piski gde treba tu je sve ok,prosto penis ide ka gore prema pupku,i to je to.Doktor je rekao da bi zbog toga kasnije mogao imati vise psihicki problem.
pa da i drug mi je to imao...al lakše kažu doktori dok je mladje dete nego kasnije...teža je operacija kasnije
ne brinite biće sve uredu
ne brinite biće sve uredu