OPERACIJA LAKTA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
HOGAR_ZR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 1:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

OPERACIJA LAKTA

Post od HOGAR_ZR »

Posle saobracajne nesrece ostao mi je levi lakat ukocen i savijen pod 90%. Da li neko moze da mi predlozi kome da se obratim u vezi operacije i nabavke implanta tj. vestackog lakta. Socijalno ne moze da raspise tender za nabavku jednog implanta pa moram sam da ga nabavim. Da li se ovakve operacije rade kod nas? Unapred Vam se zahvaljujem.
Pozdrav svima ! :)
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Trenutno je oko ovakvih stvari vrlo komplikovana procedura. Naime Republika Srbija i ministarstvo zdravlja NE dozvoljavaju da pacijenti sami nabavljaju implante koji ce im biti ugradjeni, nego oni moraju da se nabave preko tendera. Ako cak i uspete nesto da odradite privatno, mislimda jedino u Beogradu na Banjici mogu da obave ovu vrstu hirurskog zahvata. Cak ni za njih nisam 100% siguran, tako da ne bih iskljucio ni odlazak u inostranstvo radi operacije.
Sve najbolje.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Mislim da za ono sto se naziva "nabavka malih vrednosti" (misli se na finansijsku vrednost) ne podleze obaveznom raspisivanju tendera. Veci je problem sto se firmi ne isplati da prodje ceo postupak za registraciju implantata za malu kolicinu.

Mislim da cete najmanje organizacionih problema imati ako se prvo javite ortopedu, on postavi indikaciju za operaciju, pa onda napise kada se planirana operacija moze izvrsiti. Onda sa tim papirima trazite od Zavoda za zdravstveno osiguranje da se odobri nabavka i trazite pismena obrazlozenja ako nabavku odbijaju. Sada u zdravstvenoj kasi ima mnogo vise novca nego ranije pa je zbilja nabavka svega mnogo laksa.

Morate imati na umu da posle ugradnje vestackog lakta dobijate u njemu skoro normalan obim pokreta, ali morate da izbegavate grube misicne aktivnosti da bi ta proteza sto duze potrajala.
HOGAR_ZR
Novi član
Novi član

Hvala

Post od HOGAR_ZR »

Hvala Vam puno na prilozenim informacijama...ako Vam nije problem samo mi objasnite koliki rizik prihvatam odlucivsi se na operaciju. Naime, da li postoji mogucnost da ne uspe operacija? Voleo bih da mi to neko iskreno kaze! Imao sam kontakt sa gospodinom DR Manojlovicem iz Klinickog Centra, ali je nas susret bio veoma kratak i nisam bas sve najbolje razumeo. Unapred hvala !!!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Dr Manojlovic je odlican lekar i hirurg. drzao mi je vezbe dok sam bio student.
Sad da se vratim Vasem problemu. Naime moram da ispravim Veljka Jovanovica, jer ovo uopste nije mala vrednost. Proteza lakta je reda velicine 300-400000 dinara. Poredjenja radi parcijalna proteza ramena je 220000, proteza kuka do 150000 zavisno da li je cementna ili bescementna. Znachi uopste nije mala vrednost.
Sto se rizika operacije tiche, svaka operacije je sama po sebi rizik zbog anestezije pre svega ali racunam da ste jos uvek mladi i zdravi, tako da je rizik sa zdravstvenog aspekta zaista minimalan. A i niko nije blesav da ulazi u visokorizicnu proceduru, osim, ako je u pitanju vitalna indikacija, a mi trenutno ne pricamo o tome.
Malo sam se udaljio od teme pa da se vratim? Riik da ne uspe operacija prakticno ne postoji. Zna se kako se ugradjuje proteza lakta, i to je danas sablon. Hirurg stvarno treba da je vrlo nevest i da nema nikakvo iskustvo, pa da napravi takvu brljotinu. Ako ide po knjizi, greska je NEMOGUCA. Oprema je tako napravljena da ne dozvoljava greske.
Prema tome, moj savet Vam je da sa dr Manojlovicem razmotrite sve svoje opcije za ugradnju proteze.
Sve najbolje i ocekujem da se uskoro javite da cujemo sta ste uradili.
Sve najbolje.
HOGAR_ZR
Novi član
Novi član

Post od HOGAR_ZR »

Jos jednom Vam hvala na informacijama i savetima. Imam 29 godina i nadam se da ce sve to proci ok. Veliki pozdrav od Danijela iz Zrenjanina.
kundra62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 05, 2011 4:08 pm

Re: OPERACIJA LAKTA

Post od kundra62 »

Zanima me da li je uradjena ugradnj vestackog lakta i ako jeste kakvi su vam utisci? Ja imam potpuno isti problem pa se zbo toga i raspitujem
Odgovori