Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
Vec par godina mi "nije nista" i to nista je dobilo ime, zove se astma. Verovatno izazvana alergijom, ili tako nesto. Ono sto mene zanima jeste sledece-Da li posoji neki nacin da ja "pomognem" svojim plucima? Naravno pored koriscenja preporucenih lekova. Neka rekreacija, nesto? Nisam u mogucnosti da otputujem, ali me zanima koliko bi mi pomogla voznja bicikla, ili setnja van centra? Unapred vam hvala na savetima.
I meni je to "nista" bilo godinama, dok mi nisu postavili dijagnozu bronhijalne astme. Sto se tice fizickih aktivnosti one se svakako preporucuju, jer ti jacaju organizam. Najbolje je plivanje, ali sve ti je dozvoljeno pod uslovom da redovno koristis terapiju. Ja npr. pre svakog treninga (aerobik i kardio) iskoristim pumpicu i odlicno se osecam, nemam nikakvih problema. Dosta profesionalnih sportista ima astmu. Tako da samo napred