Mladež
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Mladež
Imam 16 godina,i na licu imam 1 mladež koji je u zadnje 2-3 godine baš narastao,pre toga se nije ni primećivao,a sad je mogu reći veliki(prečnik 5mm).Sve ovo vreme nisam otišao kod doktora ne znam ni ja zašto,ali sam sad odlučio da odem jer mi je i estetski počeo da smeta,pa me zanima da li može biti nešto opasno? Takodje zanima me koja je procedura oko skidanja mladeža jer do sada nemam nikakvog iskustva stakvim nečim.Dakle da li prvo idem kod lekara opšte prakse i tražim uput ili kako? Šta posle? Molio bih Vas da mi detaljno opišete,hvala. 

Re: Mladež
Mladez se prvo pregleda dermoskopijom,sto radi dermatolog.
Sto se tice samog uklanjanja mladeza postoje dve opcije,hirurski ili radiotalasno,uvek sa PH nalazom.Zavisno od mladeza se bira tehnika i ako je intervencija pedantno uradjena, a ako se mladez nalazi na licu oziljak se posle godinu dana skoro i ne vidi.
Intervencija se radi u lokalnoj anesteziji i oporavak je jako brz,te se vracas normalnom aktivnostim a vec sutradan.
Sto se tice samog uklanjanja mladeza postoje dve opcije,hirurski ili radiotalasno,uvek sa PH nalazom.Zavisno od mladeza se bira tehnika i ako je intervencija pedantno uradjena, a ako se mladez nalazi na licu oziljak se posle godinu dana skoro i ne vidi.
Intervencija se radi u lokalnoj anesteziji i oporavak je jako brz,te se vracas normalnom aktivnostim a vec sutradan.
Re: Mladež
Hvala na odgovoru.Znači prvo idem kod lekara opšte prakse i tražim uput za dermatologa?