operacija kuka posle mozdanog udara

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
mira23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 24, 2011 10:59 am

operacija kuka posle mozdanog udara

Post od mira23 »

Molim Vas zA SAVET.
Moj otac , 78 godina, pre godinu dana, posto se okliznuo na parketu, zadobio je naprsnuce desnog kuka. Smesten na Ortopediju KBC Srbije i pripreman za operaciju, ali u poslednjem trenutku pusten kuci bez operacije nakon misljenja konzorcijuma, na konzervativno lecenje. Posle godinu dana od lecenja, prosli su mu bolovi ali jos uvek ne moze da ide bez staka.Trebao je da predje na stap ali ni to nije uspeo.Jednostavno se ne odeca sigurnom da se osloni na bolesnu nogu a i boli ga kad se potpuno osloni na nju.Pokusavao je sam da se oporavi vezbama, ali je to verovatno prouzrokovalo i veci napor, pa je pre mesec dana dobio mozdani udar u desnu stranu, istu na kojoj je naprso kuk.Lecio se u bolnici "Sveti Sava" odakle je pusten kuci pre dvadeset dana uz zakljucak neurologa da je dozirana rehabilitacija moguca tek nakon kontrole i misljena ortopeda. Ja sam ga pre nedelju dana odvela kod ortopeda koji je napravio snimak, postavio dijagnozu PSEUDOARTHROSIS COLLI FEMORIS DEX. i zakazao mu ugradnju SUBTOTALNE ENDOPROTEZE KUKA za jul mesec. U velikoj sam dilemi i stoga molim da za savet, posto sam cula da operacija kuka ne moze da se radi najmanje 9 meseci posle prezivljenog mozdanog udara. Jos jednom Vas molim za savet, i unapred se zahvaljujem.
Odgovori