Problem sa gojenjem :(

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Nezavisni_posmatrac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 4:29 am

Problem sa gojenjem :(

Post od Nezavisni_posmatrac »

Ovako, visok sam 185, tezak 72. Imam ogroman problem koji drugima ne deluje kao problem uopste ali mene izludjuje. ne mogu da se ugojim... neko bi na mom mestu bio srecan ali ja imam frustracije zbog toga. Znaci, jedem nekoliko puta dnevno, retko doruckujem ali nadoknadim sve to preko dana. Ali kilogrami stagniraju vec dve godine... Isao sam na testiranja razna na gliste, na bolesti... nema nista. Znaci, molim Vas da mi pomognete sta da radim jer poceo sam da idem u teretanu, dobijam definiciju ali nigde mase koja treba da se napravi. Izgledam tanak iako imam definisano telo, donekle.
Hvala na svim predlozima, zaista bi mi znacili... Jer pocinjem da ludim :-? :cry:
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Problem sa gojenjem :(

Post od angelika »

Nisi napisao koliko imas godina. :) Pretpostavljam da si mlad i nisi nista ekstremno mrsav.
Dorucak ne mozes nadoknaditi u toku dana jer ujutro je jako bitno jesti.... :P Zamisli upalis auto bez goriva i kreces recimo na posao... :P Nece ici, zar ne...mi nismo auto i to zloupotrebljavamo.
Jedan od razloga zasto stagniras u kilazi...
Pretpostavljam da ne zelis da se udebljas u smislu da dobijes salo jer kazes da vezbas...hoces misicnu masu...???...
Moras u toku dana u 5-6 obroka uneti najmanje 1,5 do 2% proteina po kilogramu tvoje tezine i naravno i vezbati....da bi se to kako kazes "definisalo".. :wink:
Znaci prilicno mnogo mesa, ribe, posnog sira i dodatak nekog whey proteina (surutka u prahu) pre i posle vezbe.
Dan ubuduce zapocni s recimo sakom orasastih plodova, omletom od 4 belanca i jednim ili 2 zumanjkom...
Za pocetak proguglaj ovo:
http://www.fitnes-fit.hr.meso.html
Nutritive-tablice Zitarice i derivati
Nutritive-tablice-Meso i mesne preradjevine
Nutritive-tablice-Riba i prizvodi od ribe
Nezavisni_posmatrac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 4:29 am

Post od Nezavisni_posmatrac »

Pa i nisam toliko mlad, 23 godine su mi vec :D
ok, hvala. Potrudicu se da postupim tako. jer stvarno mi je postalo zabrinjavajuce da jedem kao slon, bukvalno metem sve pred sobom, a ni grama da se pomerim. :)
A za te whey proteine sam cuo da su ok, pa cu videti prvo prirodno da pocnem tom dijetom za dobijanje mase pa onda cu njih ako ne bude efekta onakvog kakvog zamisljam. :)
Hvala mnogo. :)
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Ma, jok nisi mlad... :lol: Pa jeste da je stos da bi povecao tezinu.....postici kalorijski suficit, u tome jeste stos dizana misicne mase, samo je pitanje kakav suficit, razumes :wink: ...... ? Mora biti dobar i kvaltetan unos u prvom redu proteina zivotinjskog porekla (meso riba, belanca, sira) i ugljeni hidrata UH biljnog porekla (pirinac, boranija, krumpir) Kad izracunas koliko je to za tebe po tezini videt ces da je tesko smazati toliko mesista taman da si i slon :lol: Zato se i uzimaju dodatni kondenzovani proteini kao suplemacija, a oni jesu prirodan protein izuzet iz mleka odnosno surutke mleka kao "nus" prozvod dobijen prilikom sirenja....nije ti to nesto sto nije "prirodno" :) i naravno pri vecim opterecenjim i pri vezbi dobro je uzeti kvalitetan multivit, koliko nam finansijske mogucnosti dozvoljavaju.
I ja sam mnogo lutala, velika je zavrzlama i velika je stvar kad uspes da nadjes svoj "modus" dobro izbalansirane ishrane i dobre i pametne vezbe.....kad uspes rezultati se vide, nisu ekstremno brzi samo da znas ali se uocavaju...Govorim ti iz iskustva dugogodisnjeg rekreativca, a isto tako zbog zdravstvenih problema imala sam potrebu za izgradnjom misicne.
Ne znam da li ili kakvog trenera imas u teretani, a ja se najezim kad vidim sta se tamo i kako se u nekim teretanama radi....od trenera uglavnom nema ni T... :roll: Vodi racuna o zastitnim pokretima i zbog kicme i svih zglobova, vrlo su ceste povrede.... :-? Sto zbog neukih trenera, sto zbog (ne)ugrejanosti misica pre vezbi uz cesto i preterano opterecenje......Imaj to uvek na umu jer posledice su cesto nepopravljive i prate te kroz ceo zivot...Zato pametno i lagano imas vremena......Nista nije nabrzaka... :wink: Znas kako se kaze: "Uradi na brzinu, kaj se natenane!" Polako pa sigurica! :wink:
Odgovori