Ma, jok nisi mlad...

Pa jeste da je stos da bi povecao tezinu.....postici kalorijski suficit, u tome jeste stos dizana misicne mase, samo je pitanje kakav suficit, razumes

...... ? Mora biti dobar i kvaltetan unos u prvom redu proteina zivotinjskog porekla (meso riba, belanca, sira) i ugljeni hidrata UH biljnog porekla (pirinac, boranija, krumpir) Kad izracunas koliko je to za tebe po tezini videt ces da je tesko smazati toliko mesista taman da si i slon

Zato se i uzimaju dodatni kondenzovani proteini kao suplemacija, a oni jesu prirodan protein izuzet iz mleka odnosno surutke mleka kao "nus" prozvod dobijen prilikom sirenja....nije ti to nesto sto nije "prirodno"

i naravno pri vecim opterecenjim i pri vezbi dobro je uzeti kvalitetan multivit, koliko nam finansijske mogucnosti dozvoljavaju.
I ja sam mnogo lutala, velika je zavrzlama i velika je stvar kad uspes da nadjes svoj "modus" dobro izbalansirane ishrane i dobre i pametne vezbe.....kad uspes rezultati se vide, nisu ekstremno brzi samo da znas ali se uocavaju...Govorim ti iz iskustva dugogodisnjeg rekreativca, a isto tako zbog zdravstvenih problema imala sam potrebu za izgradnjom misicne.
Ne znam da li ili kakvog trenera imas u teretani, a ja se najezim kad vidim sta se tamo i kako se u nekim teretanama radi....od trenera uglavnom nema ni T...

Vodi racuna o zastitnim pokretima i zbog kicme i svih zglobova, vrlo su ceste povrede....

Sto zbog neukih trenera, sto zbog (ne)ugrejanosti misica pre vezbi uz cesto i preterano opterecenje......Imaj to uvek na umu jer posledice su cesto nepopravljive i prate te kroz ceo zivot...Zato pametno i lagano imas vremena......Nista nije nabrzaka...

Znas kako se kaze: "Uradi na brzinu, kaj se natenane!" Polako pa sigurica!