pozz

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marta30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 3:01 pm

pozz

Post od marta30 »

može li mi tko reći što se poduzima kod herpesa u trudnoći? da li ga se pušta da prolazi sam od sebe, ma koliko to trajalo, ili se ipak mogu koristiti neki preparati lokalno, barem za ublažavanje tegoba?
moj ginić je meni rekao (i još njih nekoliko) da aciklovir nije štetan i da ga se može koristiti u trudnoći...ali ja se ipak ne bi usudila...jedan ginić mi je čak rekao da je herpes potencijalno puno opasniji od aciklovira...
ajme, kaos mi je u glavi...i od herpesa...i evo, sad sam na početku trudnoće, i naravno da je govno odma izbilo...mažem ga biljnom kremicom bioherpin ali neće to čudo s tim proći...
ima li neko nekakvu ideju, ima li neko iskustvo s njim u trudnoći?
kleopatrin je nestala, nema je više ovdje a baš bi mi dobro došla, kao doktorica i kao oboljela...:(
pozdrav!
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: pozz

Post od zdravo »

Marta, kada su nezeljena dejstva lekova u pitanju, pojedinacna iskustva nisu toliko bitna. Ako vam je ginekolog rekao da je aciklovir bezbedan, onda to znaci da je bezbedan. Ginekolog vam taj savet nije dao na osnovu iskustva koje je imao sa sopstvenim pacijentima, nego na osnovu podataka iz velikih studija koje se sprovode i ciji su rezultati dostupni u strucnoj literaturi. U medicini, odluke o sprovodjenju neke terapije se svode na procenu rizika i vaganje izmedju dobrih i losih efekata te terapije.

Pozdrav! :)
Odgovori