Rezultati analiza

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
fibrinogen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 11:40 pm

Rezultati analiza

Post od fibrinogen »

Posle 4 meseca subfebrilnosti, poslednji rezultati (samo oni koji izlaze iz granica referentnih vrednosti).

ALT - 43 (<41)
AST/ALT racio - 0.58
Direktan bilirubin - 3.7 (<3.4)
Ukupan bilirubin - 19 (<17)
HDL holesterol 0.96 (>1)
LDL holesterol 3.7 (<3.4)
moniciti 12.7%

proteini
ukupni - 85 (62-81)
globulin - 37 (<35)
ali u procentima je normalan: 41.1% (33.9%-44.2%), uz
Alfa 2 snizen - 6.4% (7.1%-11.8%)
Gama diskretno povisen - 18.9% (11.1%-18.8%)
IgG - 17.5g/L (7-16)
IgA - 4.82 (0.7-4)
S-CRP - 12 mg/L (<10 mg/L)
A/G racio - 1.43 (1.2-1.8)

glukoza, urea, kreatinin, holesterol, trigliceridi, natrijum, kalijum, hloridi, kalcijum, magnezijum, neorganiski fosfati, gvozdje, TIBC, alkalna fosfataza, GGT, alfa amliaza, pankreasna lipaza, lipaza, laktat dehidrogenaza, kreatin kinaza, hormni stitne zlezde i beta mikroglobulini u granicama.

pomoc?

hvala
fibrinogen
Novi član
Novi član

Re: Rezultati analiza

Post od fibrinogen »

e, da, izgubio sam ukupno 10 kg (prvi put 9, pa malo vratio, pa drugi put 4), imam povremene veoma blage bolove ispod DRL. imam probleme sa varenjem i netolerancijom na mlecne proizvode (sto mi se nikada u zivotu nije desilo).

testiran na viruse, negativno.

preporuceno mi je testiranje na autoimune bolesti, korpokultura i bris.

do sada, ALT je bio najvisi 47. a proteini su visoki od prvih analiza (pre tri meseca).
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Post od cboris »

pozdrav,
slusaj, ovi monociti su vjerojatno radjeni na automatskom brojacu, ako nije radjen razmaz sumnjam da su toliki, obicno su nizi; jese radio uz jetre? cisto da iskljucis nekakva strukturna ostecenja, dok po povisenom igg i iga, pretpostavljam ukupnim, treba raymisljati o autoimunin bolestima, ali nikako ne raditi nista na svoju ruku, prvo konsultovati specijalistu imunologa, a onda prosiriti paletu analiza.
Koproklutura je kultura stolice das e vidi da nema neobicnih sojeva bakterija, bris cega?, a ya autoimune vidi sa specijalistom ozbiljno prje nego li sam posegnes za analizama!
fibrinogen
Novi član
Novi član

Post od fibrinogen »

specijalista me je i uputio na test na autoimune bolesti, ali kako kaze - nije ni sam ubedjen da se o njima zaista i radi. inace, monociti su vec mesecima oko 10%.

hvala u svakom slucaju!
cboris
Stalni član
Stalni  član

Post od cboris »

pozdrav,
mislim, kakav test na autoimune bolesti? niz parametara mozes odrediti, pocev od antinuklearnih, antimitohondrijalnih, antifosfolipidnih antitijela, C3, C4, zatim niz faktora vezanih za reumatske bolesti, RF, CRP, ASTO ili vec slicno, na sta Vas je on uputio tacno? Mislim, mora postojati tacna paleta testova, odnosno analiza na koje vas upucuje. Probajte naci imunolaga, sa njim se posavjetujte pa onda put laboratorije!
fibrinogen
Novi član
Novi član

Post od fibrinogen »

ANA, AMA, ASMA, ANCA, anti LKM1. samo to mi pise na izvestaju da treba uraditi. lecim se na izolaciji infektivne.

hvala jos jednom
cboris
Stalni član
Stalni  član

Post od cboris »

pozdrav,
upravo o tom sam i govorio to su skracenice za ta antitijela!
nadam se da ce dijagnoza brzo, da nije nista ozbiljno i da cete tu pricu ostaviti iza sebe!
Odgovori