Moj suprug je pre nekoliko dana, u toku noci namazao penis Panthenol kremom, navodno ga je malo svrbeo. Ujutro katastrofa, penis nabrekao, otecen, tamano - crven, kao da je izgoreo ! Odmah odlazi kod svog stalnog urologa koji kaze da u svojoj praksi nikad nesto slicno nije video ( covek je u penziji i radi honorarno). Terapija su 2 antibiotika, sanaderm - krema sa srebrom protiv opekotina i himoral forte - protiv otoka. Uz tu terapiju sve se smiruje za 3 dana, prvo je nestao otok, a onda se i kozica sljustila, al je ostala malo grublja. Na moj nagovor, sinoc namaze penis Panthenolom, jer smo pomislili da vise nije potrebno mazati ga "sanadermom". Jutros opet crvenilo, peckanje ?!
Citala sam da pantenol koriste cak i za mazanje koze beba, da li je moguce da je neko na njega alergican i da izaziva ovakve reakcije ?
Mnogo smo razmisljali o problemu i jedino sto je upotrebljavao i pre prve i pre druge reakcije je Panthenol.
Sad je, opet, namazao sanadermom, jos je na AB jer ih nije popio do kraja, ako se ne smiri idemo kod dermatolga, ali me zanima da li je neko nekad prijavio ovakvu reakciju na Panthenol ?
Alergijska reakcija na PANTHENOL krem !?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Meni su pre 2 godine izasle ogromen koprivnjace na ledjima i vartu, a nista rizicno nisam jela(znam na sta sam alergicna i koji su najcesci alergeni) niti mazalal nekoliko danan pre toga, osim pantenol na ledja.
Kada sam rekla lekaru da sumnjam da je mozda od toga, doslovno su mi rekli "Ne lupaj", ali sada kad procitam i vas slucaj sve vise mislim da je od toga
Kada sam rekla lekaru da sumnjam da je mozda od toga, doslovno su mi rekli "Ne lupaj", ali sada kad procitam i vas slucaj sve vise mislim da je od toga