Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Moja Niki ima 7 meseci i od kada sam pocela da uvodim nemlecnu hranu (voce, oko 5 i po meseci) na obrazima su se javile sitne, sitne bubuljice koje joj cine kozu rapavom i grubom na dodir. Mislila sam da je reakcija na novu vrstu hrane i da ce se organizam vremenom adaptirati jer nema nikakve druge alergijske manifestacije ali evo i sada kada vec jede razno voce i povrce jos uvek ima te bubuljice. Inace do tada je samo sisala ( i jos uvek sisa).
Koliko je to uobicajno kod beba, da li treba da je vodim kod pedijatra na pregled?
Nisam koristila nista od preparata na svoju ruku osim sto je povremeno umivam sa kamilicom ( pomogne u smislu da se bubuljice kao osuse ali i dalje ostaju), ili je namazem kremom ( Pavloviceva ili Panthenol kremom) ali i to ne cesto jer se bojim da ne napravim gore. Sve se nadam da ce proci ali eto ne prolazi pa molim za savet.
Hvala unapred,
mozda ti je to malo od toga sto ce jos malo zubici, pa balavi, ali ako ti je frka, mozes da je odvedes u Konzilijum na Banovom brdu, tamo je pedijatar, mislim od 18h uvece, pa ce uzeti bris sa koze, nista ne boli,
Proveri kod njih tel. 3540069, ako ti je Banovo brdo daleko, imas ih i u Visegradskoj i u Svetog Save, proveri u svakom slucaju
Moja beba ima 4.5 meseci i ima otprilike sa vremena na vreme bas tako nesto na obrascicima. Ovog puta nesto sporo prolazi, ja sam pre mislla da je od preteranog utopljavanja, ali ovaj put izgleda da nije. Promenicu i sampon za kupanje, iakomu ne perem lice sa samponom, moze i to da bude neka reakcija pa sam uzela seba med za osetljivu kozu.
Kod vas i moze da bude na neko voce ili povrce, alergija,a moze tako bebama da se stvara ekcem i do god. dana to mi je rekao jedan pedijatar.
Mada da sam na vasem mestu otisla bi kod dermatologa. Ako se mojoj bebi ne povuce uskoro i mi cemo pravac po uput za dermatologa.
Moj sin je takodje imao (i jos ima) s vremena na vreme te sitne bubuljicice po obrazima.Nama je pedijatar rekao da je sigurno od zubica,a i ja sam primetila da se prvo obrazi zarumene pa se onda pojavi pokoja bubuljicica...Elem,za uzrok ne mogu nista sigurno da ti kazem ali evo sta je meni pomoglo da ih se resim i to brzo i sto posto efikasno....Obican caj od zalfije!!!(Preporucio pedijatar)Skuvas normalno caj i pustis da se skroz bas ohladi i onda lepo umivas andjelcica....Vrlo brzo ce se srediti...Nadam se da ces biti zadovoljna,kao ja!!!!Pozdrav!!