ananas - pravilno koriscenje?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
zupzup
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 7:24 pm

ananas - pravilno koriscenje?

Post od zupzup »

Da li postoji pravilo u koje doba dana je najbolje jesti ananas ? Naime, pocela bi sa svakodnevnim unosom ananasa, (zbog otoka i bolova u zglobovima kolena), pa me zanima da li je ok jesti ga ujutro na prazan stomak, ili je bolje uvece pre spavanja ? Znam da je kiselkast, i bogat vitamonom C, mozda ne bi trebalo na prazan stomak?

hvala puno :)
zup
Asja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 3:51 pm

.

Post od Asja »

Anananas je najbolje jesti uz dorucak.Znaci, neki dvopek, malo dzema i ananas! Druga varijanta: Za uzinu, recimo, kao vocnu salatu!
mirko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 02, 2002 2:00 am

Post od mirko »

Da li su moguce alergije na ananas? simptomi bi bili otezano gutanje/otecena resica? eventualno "krvav"/iziritiran jezik ?! da li je jos neko cuo za ovakve probleme?
maza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 11:08 pm

Post od maza »

meni se iritira jezik od ananasa i od kivija.
radmila
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od radmila »

mirko napisao:Da li su moguce alergije na ananas? simptomi bi bili otezano gutanje/otecena resica? eventualno "krvav"/iziritiran jezik ?! da li je jos neko cuo za ovakve probleme?
Naravno da je moguca. Alergija je moguca ne sve ( i svasta).Ako ste imali te simptome ne uzimajte vise tu vocku od koje ste imali te probleme.
Odgovori