Potrebna pomoc

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tmalen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 12:13 pm

Potrebna pomoc

Post od tmalen »

Pozdrav svima.
Imam problem.
U subotu sam bio na nekoj kafanskoj veceri i zbog vike i glasnog pevanja ostetio sam sluzokozu grla u toku noci je pocelo malo da me grebe grlo.
Nedelju nista nisam osetio, u ponedeljak bol je bio jaci kad sam u ogledalu vide da imam gnoj na krajniku jendom.
Zlezde su otekle i krajnici. Jedva sam vodu pio a kamo li jeo. Otisao sam kod lekara radili su mi 3 puta analizu krvi.
Sumnjaju na mononukleozu. Medjutim niti sam imao temperaturu niti malaksalost. Imao sam treci dan ustvari blagu temperaturu 36,9-37 koja je odma prosla par sati posle. Ne osecam malaksalost uopste. Bio sam na privatnoj klinici jer u domu zdravlja nisu znali sta mi se desava. Lekar me je pogledao i posumnjao na mononukleozu jer u nalazima su mi ALT povecani na 74
Kada sam legao na krevet stisuno me je u predelu ispod desnih rebara i osetio sam kao blago probadanje u predelu srca.
Evo danas je peti dan od nastanka infekcije. Grlo me skoro skroz proslo. Nestaje gnoj sa krajnika. Skoro pa da ga nema uopste a bilo ga je prilicno. Krajnici se povlace skoro pa da nisu ni oteceni, i limfne zlezde se povlace. Samo mi je nos sada malo zapusen nista pretarano a da nisam napomenuo da mi nije bio zapusen prvih 3 dana dok sam imao jaku infekciju grla.
Ne znam da li je u pitanju mononukleoza ili sta vec. Ako neko moze da mi pomogne i kaze ako zna o cemu je rec bio bi mu zahvalan. :(
2411sneki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 9:00 am

Re: Potrebna pomoc

Post od 2411sneki »

Moje dete je skoro imalo anginu grla i isto su mu bile uvecane zlezde na vratu.Doktorica je odmah posumnjala na mononukleozu i poslala nas u laboratoriju da vadi krv i urade test da vide da li je to u pitanju.Cim su uradjeni rezultati znali su da nije to u pitanj.Tako da sam htela da vam kazem da je mononukleoza kod vas,doktori bi to verovatno znali po vasim rezultaima.
Odgovori