X noge

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Xavier
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 7:00 pm

X noge

Post od Xavier »

Pozdrav!

Nov sam na forumu i imam jedno pitanje.
Naime, do skoro sam bio veoma gojazan. Imao sam oko 45 kg viška. :roll:
Uz dosta truda sam uspeo da skinem oko 35 kg i sada se mnogo bolje osećam, ne bole me noge i kičma kao ranije i naravno sve je bolje! (Imam 26 godina)
Međutim, ostale su neke od posledica prekomerne i dugogodišnje gojaznosti...
Jedna od njih je deformitet nogu. Naime, noge su mi iskrivljene na taj način što su kolena previše približena, a stopala previše razdvojena i spuštena ka unutra. Čak mislim da su u mom slučaju veći problem stopala nego kolena. Koliko sam razumeo. taj deformitet se naziva ''x noge''.
Dok sam bio gojazan, imao sam veliku muku sa obućom. Svaku cipelu bih ''nagazio'' posle mesec dana nošenja...

Moje pitanje je: kako se ovaj deformitet može ispraviti?
Da li postoje neki ulošci za obuću ili vežbe?
Kome bih morao da se obratim?
Tražio sam po netu, ali vrlo malo ima o svemu ovome...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: X noge

Post od tamaraft »

Moje pitanje je: kako se ovaj deformitet može ispraviti? Deformitet se u vasim godinama ne moze ispraviti ali se moze korigovati do te mere da vezbama i ortozama (ulosci, ortopedske cipele, steznici) svoju posturu (stav tela) dovedete u normalu kako bi prevenirali (sprecili) nastanak drugih deformiteta i tegoba!

Da li postoje neki ulošci za obuću ili vežbe? I jedno i drugo! Kombinacija!

Kome bih morao da se obratim? Fizijatru u svom domu zdravlja ili trazite uput za istog!

Isto tako vodite rachuna o ostalimmishicima i segmentima tela! Vezbe za ledja, stomachnu muskulaturu obavezno!

Bajs, brza setnja! Ide lepo vreme pa pravac na adu, muzika u usi i brm brm :)

Nisu x noge nishta strasno! :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Xavier
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 7:00 pm

Post od Xavier »

Hvala ti na brzom odgovoru! :wink:
Ma naravno, svestan sam ja da postoje mnogo veći problemi od ovog.
A i nemam neki kompleks zbog izgleda nogu.
Ali, ako već može da se sanira, što da ne! :D

Interesuje me koji se ulošci/obuća koriste, koje su cene, da li može to da se nađe kod nas ili samo u inostranstvu itd..
Izvini na dosadi.. :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

naravno da moze i ovde da se nadje :)

googlaj malo po ortopedskim pomagalima i ordinacijama :)

ali kreni od uputa za fizijatra :)

I bajs bajs bajs do iznemoglosti ;)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori