Odlučio sam da potražim savet urologa zbog fimoze. Ne mogu da prevučem prepucijum dok mi je penis u erekciji tj. mogu da prevučem tik ispod glansa ali to je maksimum. Prepucijum je isuviše uzak i jednostavno penis dobije izgled peščanog sata. Bol ne postoji tokom mehaničkih pokreta ali jednostavno je iritirajuće i ne želim da rizikujem moguće komplikacije.
Želeo bih da vas zamolim za par saveta i da mi odgovorite na par pitanja.
1. Da li cirkumcizija jedino rešenje? Čitao sam na forumu o dorzalnim rezovima i modifikovanim metodama cirkumcizije gde se očuva veći deo prepcijuma (zaboravio sam tačno kako se zove, po Blyde-u možda).
2. Da li se frenulektomija uvek radi sa cirkumcizijom?
3. Koju ustanovu biste mi preporučili - Klinički centar Novi Sad ili Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici? Kao student mogu da biram gde bih išao, sve zavisi kom se lekaru opšte prakse obratim za uput urologu. Da li bih mogao da tražim da me upute za Beograd ako smatrate da su tamo bolji lekari?
4. Kojeg urologa biste mi preporučili? Pročitao sam par preporuka ali nažalost neki od njih više nisu među živima ili su u Beogradu.
5. Da li znate da li se u Sremskoj Mitrovici ili Novom Sadu koristi laser? Znam da će skoro isto proteći ali sam pročitao da je veći stepen očuvanosti nervnih završetaka kod korišćenja lasera.
Cirkumcizija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 02, 2011 6:53 pm
Re: Cirkumcizija
ja ti mogu samo reci, idi zawrsawaj to sto pre mozes... ja sam uradio pre neki dan obrez na priwatnoj klinici, narawno pod totalnom anestezijom (spawao sam ) tako da apsolutno ali apsolutni nisam nista osetio ..... nemoj da ides na taj laser.. weruj owo nije nista strasno ali zawrsi to sto pre mozes. ....
Da ću da uradim, uradiću. Samo želim da se uverim koje je najbolje rešenje i gde.
Hvala ti na odgovoru i podršci. Ako neko može da pomogne još

Hvala ti na odgovoru i podršci. Ako neko može da pomogne još

postoji velika tema o tom problemu:
SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
ako se vec vezbom ne moze prosiriti kozica onda cirkumcizija kod odraslog coveka obicno bude jedino resenje...sto se tice modifikacija pored klasicne cirkumcizije (totalne) ukoliko je izvodjlivo moze se obaviti parcijalna cirkumcizija kod koje ostaje deo prepucijuma koji i dalje prekriva glans u odredjenom stepenu...na sve drugo sto moze da se procita ne obracaj paznju...frenulum moze da se odstrani ili sacuva prilikom cirkumcizije, sto zavisi od same kozice i frenuluma u konkretnoj situaciji, ili od tehnike rada...ako je i frenulum problematican otklonice se svakako, bez brige...cirkumcizija je jednostavna intervencija i nema potrebe da te upucuju u neke velike centre zbog toga...
SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
ako se vec vezbom ne moze prosiriti kozica onda cirkumcizija kod odraslog coveka obicno bude jedino resenje...sto se tice modifikacija pored klasicne cirkumcizije (totalne) ukoliko je izvodjlivo moze se obaviti parcijalna cirkumcizija kod koje ostaje deo prepucijuma koji i dalje prekriva glans u odredjenom stepenu...na sve drugo sto moze da se procita ne obracaj paznju...frenulum moze da se odstrani ili sacuva prilikom cirkumcizije, sto zavisi od same kozice i frenuluma u konkretnoj situaciji, ili od tehnike rada...ako je i frenulum problematican otklonice se svakako, bez brige...cirkumcizija je jednostavna intervencija i nema potrebe da te upucuju u neke velike centre zbog toga...
Hvala ti puno na odgovoru. Pročitao sam skoro pa sve postove u toj temi samo su me neke stvari direktno zanimale. Lična iskustva sa nekim lekarima, metodama pa i samim ustanovama.
Hvala još jednom.
Hvala još jednom.