chondromallatio

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
zi_zu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2011 12:23 am

chondromallatio

Post od zi_zu »

Danas mi ortoped posumnjao na ovu dijagnozu,poslao me je na mri,i artroscopia-u.Zanima me koliko je rutinski ovaj pregled,ja studiram medicinu,ali jos nisam ucio ovu endoskopsku metodu,znam da se radi u opstoj anesteziji,da se uvodi artroskop u zglob,ako bi neko bio ljubazan da mi malo opsirnije kaze...
Drugo pitanje je vezanu za samu chondromallatio-u,koliko je opasno,i kako da uticem na dalje razvijanje....
Da spomenem da imam 22 godine tek.Hvala svim kolegama
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: chondromallatio

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zi_zu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2011 12:23 am

Re: chondromallatio

Post od zi_zu »

ja bih voleo da cujem nekog sa iskustvom ili nekog ko je cuo slicne stvari,ovo sto pise po sajtovima,uvek je savrseno....
Moja nedoumica da li da artroskopiju zakazem posle nmr,jer nmr mi je tek u junu,a artroskopiju mogu i ranije
Odgovori