pnemotorax spontani kod 17godisnjaka treci put

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
acimovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pnemotorax spontani kod 17godisnjaka treci put

Post od acimovic »

Moj 17godisnji sin, visok i mrsave konstitucije, tri puta je imao spontani pneumotorax u poslednja dva meseca, dva puta na levoj strani i treci put na desnoj. Prvi put je lezao na Bezanijskoj kosi , a druga dva puta u KC, u plucnoj bolnici. Prvi put su mu uradili torako drenazu, a druga dva puta eksufikciju, jer je bio parcijalni. U medjuvremenu smo uradili i ct pluca i zakljucak je bio-nalaz uredan. Doktor je predlozio da za mesec dana, kad prodje dovoljno vremena od skenera, uradimo i perfuzionu scintigrafiju pluca (ako sam dobro procitala rukopis?). Za sada lekari ne predlazu operacije.
Da li je zaista ovo moguce samo zbog naglog izrastanja ili treba da trazimo ozbiljniji razlog?
O cemu se radi? Sta sve mozemo dijagnosticki da uradimo i kojim redosledom? Postoji li neka alternativna metoda da sprecimo daljne pojave (homeopatije, akumpunktura, sta god) - ima li neko iskustva sa nekim lecenjem?
brizna majka
cokoladica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 08, 2011 6:22 pm

Re: pnemotorax spontani kod 17godisnjaka treci put

Post od cokoladica »

acimovic napisao:Moj 17godisnji sin, visok i mrsave konstitucije, tri puta je imao spontani pneumotorax u poslednja dva meseca, dva puta na levoj strani i treci put na desnoj. Prvi put je lezao na Bezanijskoj kosi , a druga dva puta u KC, u plucnoj bolnici. Prvi put su mu uradili torako drenazu, a druga dva puta eksufikciju, jer je bio parcijalni. U medjuvremenu smo uradili i ct pluca i zakljucak je bio-nalaz uredan. Doktor je predlozio da za mesec dana, kad prodje dovoljno vremena od skenera, uradimo i perfuzionu scintigrafiju pluca (ako sam dobro procitala rukopis?). Za sada lekari ne predlazu operacije.
Da li je zaista ovo moguce samo zbog naglog izrastanja ili treba da trazimo ozbiljniji razlog?
O cemu se radi? Sta sve mozemo dijagnosticki da uradimo i kojim redosledom? Postoji li neka alternativna metoda da sprecimo daljne pojave (homeopatije, akumpunktura, sta god) - ima li neko iskustva sa nekim lecenjem?

Cao.Ja sam imala spontani pneumotorax 17.03.2011 pa sam htela da Vas zamolim jer mi je sve ovo novo,bojim se da mi se ne vrati ,da mi javite sta se u menjuvremenu izdesavalo.Inace i ja sam lezala u KCS,nisam operisana.Imam 23 god.
Odgovori