Koleno nakon udara!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Shonewizard
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2011 8:15 pm

Koleno nakon udara!

Post od Shonewizard »

Cao svima, prvi put sam na forumu i nadam se da cete biti u mogucnosti da mi pomognete! Imam 16 godina, visok sam nekih 1.88/9m i tezak oko 65kg (+/- 2-3kg)! Imam problema sa koljenima ili da budem precizniji sa lijevim koljenom! Prilikom cucnja, klecanja ili dodira koljena sa podlogom(ponekad) osjetim dosta jak i nezgodan bol! Ne znam da li je to pravi razlog, al' smatram da je posledica ovoga moj pad prije nekih mozda 2 godina(uzmite sa rezervom ovaj vremenski period). Na neki nacin to nije bio pad vec klizanje i udar koljena o gvozdenu ivicu vrata! Od tada su i jedno i drugo koljeno izrazeno, mada vjerovatno su uzroci tome i mrsavost kao mozda i genetika jer su mome ocu slicna, al' ipak mislim da veliku ulogu igra i udar! Kada prsitma stiskam koljeno osjecam vrlo slab bol, skoro pa neznatan, a sa druge strane ima momenata u kojima i najmanji dodir sa bilo kakvim predmetom proizvede vrlo jak bol! Jos da napomenem da sam kao manji konstatno igrao fudbal, kao i da sam na neki nacin relativno brzo izrastao! Unapred hvala na pomoci! P.S. Da se odmah izvinim moderatorima jer nisam prethodno pretrazio forum, pa ukoliko vec slicna tema postoi neka me kontaktiraju putem PM!
Korisnikov avatar
zuca9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2011 3:22 pm

Re: Koleno nakon udara!

Post od zuca9 »

Matori i ja imam isti problem. Ja se profesionalno bavim kosarkom pa je u toliko i gore. Udarac naravno da ima veze sa bolom ali kao sto si i sam rekao i mrsavost i slabost kvadricepsa utice na taj bol. Na engleskom se to zove "jumper's knee". Tako da ako razumes engleski mozes malo vise da procitas o tome. Sve u svemu svodi se na odmor, stavljanje leda na mesto na koje te boli, i koriscenje raznih masti tipa ibuprofen, konjska mast itd... Trajno resenje je ojacavanje kvadricepsa i listova...
Shonewizard
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2011 8:15 pm

Re: Koleno nakon udara!

Post od Shonewizard »

Hvala puno na odgovoru. Znaci ne bi trebalo da ima neke trajne posledice, posto kao sto sam naveo vec dugo vremena bol postoji?
Odgovori