Već par godina bi se moglo reći da imam problem sa znojenjem ispod pazuha. Inače se ne znojim mnogo, po tijelu i uredan sam. Međutim, veliki problem mi je znojenje ispod pazuha koje ostavlja velike oznojene fleke na mojoj odjeći, zbog čega se često osjećam neprijatno. Tuširam se redovno, koristim dezodorans i te fleke zapravo uopšte ne smrde, naprotiv, mirišu na taj dezodorans. No, nije stvar u smradu - nego u vidljivosti tih fleka koje se nikako ne mogu sakriti. Najčešće nosim odjeću sa nešto užim rukavima (nisu preuski, jednostavno ne nosim šlampavu odjeću) i to se mnogo primijeti.
Često se oznojim ako sam nervozan, ali čak i kad nisam, bez ikakvog vidljivog razloga sam u kratkom roku mokar - ali samo ispod pazuha.
Ima li neki način da se riješim ovoga?
U nekoj emisiji sam jednom gledao da je u Holivudu popularno za ovaj problem ispod pazuha ubrizgavati botox, za koji se nedavno otkrilo da potpuno sprječava znojenje na par mjeseci. Čak bih bio spreman i na takav zahvat, ali nisam siguran da to kod nas postoji, niti koliko košta...
Imate li kakav savjet za mene?
Znojenje ispod pazuha - nervoza
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 14, 2011 10:55 pm
Re: Znojenje ispod pazuha - nervoza
Radi se i kod nas botox u te svrhe,ali ne znam cenu.Trebalo bi to da rade u oba dermatima,pa ti izguglaj broj pa vidi koliko bi bilo.