Da li se kosa prorjeđuje i opada zbog seboreje?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
hartrock001
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am

Da li se kosa prorjeđuje i opada zbog seboreje?

Post od hartrock001 »

Dakle,vidim da mnogi imaju problema s ovim ,a na netu kruže razno razne informacije .Neki tvrde pozitivno,dakle da seboreja jeste jedan od uzroka opadanja kose ,no neki tvrde obratno.
Ja sam nekoć također imao bujnu kosu,a danas joj se obujam skoro pa prepolovio.Dakle ne govorimo o ćelavljenju ili sličnom jer ovako stanje već ztraje 3 godine i ne mjenja se.Vidim također da neke djevojke imaju problema s ovime,a također dosta i muških.
Da li postoje neke alternativne metode da se stanje popravi,a da ne ovisi sve o šamponima i farmaceutskoj industriji?
Evo pišite svoja mišljenja i iskustva jer nekima je zbilja potrebna pomoć.Hvala!
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: Da li se kosa prorjeđuje i opada zbog seboreje?

Post od zdravo »

Seboreja sama po sebi ne dovodi do opadanja kose. Problem je u tome sto postoji pozitivna korelacija izmedju nivoa testosterona u krvi i seboreje. Testosteron dovodi do opadanja kose (alopecia androgenetica). To je to :). Ako sam pogresio, nadam se da ce me neko strucniji ispraviti. Pozdrav!
Odgovori