folikulitis sta raditi??

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mladunac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 04, 2006 1:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

folikulitis sta raditi??

Post od mladunac »

upaljivanje korena dlake svuda na telu
noge zadnjica stomak grudi i najproblematicnije na licu
pre nekog vremena pojavile su se na celim ledjima promene u vidu crvenih pristica i bio sam kod dermatologa(dva lekara sam pitao) i slozili su se da je to folikulitis i dali mi mixtura alba da mazem a prvi je cak dao i terapiju nekim galadrox kapsulama
promene se smiruju ali vrlo vrlo sporo to traje vec dva meseca vidno su se smanjile ali ostaju neravnine

sa dlacicama inace imam veoma velikih problema jer urastaju po celom telu
jedan dermatolog na vmc mi je rekao da je to takodje folikulitis i koristio sam doroslovac salicil alkohol klindamicin svi oni u nekoj maloj maloj meri pomognu ali ne reshe problem
razmislajm o epilaciji ali otom potom
zanima me vashe misljenje u vezi sa promenama na ledjima koja su pre te pojave uvek bila skroz cista cak i bez pubertetskih bubuljica \
i sta mislite kako mogu da resim urasle dlake
:o
cub is my name pain is my game
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Ovo sam našao negde na internetu

Preventing folliculitis

There are a number of steps you can take to prevent folliculitis from developing, spreading, or coming back:

* Bathe or shower daily with a mild antibacterial soap. Also, bathe or shower after you exercise and after you work around chemicals.
* Avoid sharing towels, washcloths, or other personal items. If you have folliculitis, use a clean washcloth and towel each time you bathe.
* Don't scratch infected areas. Organisms that cause folliculitis can be carried under your fingernails and spread to other areas of your body or to other people.
* Wash your hands and under your fingernails often, especially when you or someone you are caring for has a skin infection.
* If you have folliculitis, avoid shaving the infected area. If you must shave, change the razor blade each time. Try using depilatory creams and lotions, which remove hair without shaving. These products are not recommended for use more often than once or twice a week.
* Wear loose-fitting clothing. Tighter clothes trap sweat and bacteria on your body.
* Avoid using oils on your skin. Oils can trap bacteria in the pores of your skin and can cause folliculitis.
* Use a mild deodorant. Strong deodorants may contribute to folliculitis.
* After you use public hot tubs or spas, shower immediately with antibacterial soap. If you own your own hot tub, follow the manufacturer's instructions for keeping it clean.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
mladunac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 04, 2006 1:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od mladunac »

hvala filipe mada se toga svega vec pridrzavam
ocekivao sam da ce dr gorana ili silvio nesto reci al njih izgleda nema
cub is my name pain is my game
Odgovori