Debeo sam

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
pedja1995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 19, 2010 2:30 am

Debeo sam

Post od pedja1995 »

Ovako pre oko par dana resio sam da smrsam,imam 94kg a visok sam 1.79<izbacio sam hleb iz ishrane,mnogo masne obroke,vecera samo pre 6 ili 6 sati,pijem puno vode,slatkise sam potpuno izbacio kao i grickalice i vezbanje svako jutro i uvece,dali tako mogu da smrsam,da naznacim da sve promene uvodim postepeno,i jos nesto kad pocnem da trcim ujutru posle trcanja me bole zglobovi?!
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Debeo sam

Post od Dejanbg »

Moguce je da su ti zglobovi preoptereceni zbog mase. Imam druga kome je dr zabranio da trci jer je pretezak i ne bi bilo dobro za kolena da sa tom masom trci, mora prvo da smrsa pa onda sme. Za pocetak setaj ili plivaj...
pedja1995
Novi član
Novi član

Post od pedja1995 »

I ja sam to mislio to su mi vec mnogi rekli da je preveliko opterecenje na zglobove,pa sam sad sve to sveo na brzo hodanje
varicak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 9:49 am

Post od varicak »

Ovo mi se učinilo kao zgodna tema za pitanje koje bih ja da postavim. Ako moderatori žele mogu da otvore novu temu ili moje pitanje smeste gde već misle da treba. Imam 33 godine, visok sam oko 177 cm i imam hm.... sada verovatno već blizu 100kg. Pošto je krajnje vreme da nešto preduzmem obraćam se svima koji mogu da mi pomognu. Ranijih godina sam svoju težinu uspevao nekoliko puta da spuštam i za celih 15 kg, ali sam to uvek brzo i povratio. Kilograme sam gubio u glavnom gladovanjem i fanatičnim treniranjem i iscrpljivanjem, tako da sada imam ruke kao devojčica, stomak kao trudnica, i ostalo :) Dakle uništio sam mišićnu masu. Moje pitanje je, da li znate kome da se obratim, ko bi me najbolje posavarotovao u vezi ishrane, treninga i uopšte zdravih navika. Očigledno je da ako želim da imam normalnu masu i zdrav organizam da moram da neke navike doživotno zaboravim. Hvala svima. Pozdrav.
pedja1995
Novi član
Novi član

Post od pedja1995 »

Ono sto ja znam jeste da nikad nista nesmes drasticno da menjas...sve moras polako da uvodis i polako da smanjujes unos hrane i masnoce,izbegavaj slatkise a i hleb,veceru kasno uvece takodje izbaci i nemoj da preskaces dorucak,takodje i fizicke aktivnosti netrebas naglo da upotrebljavas...ja sam uradio sve ovo gore i smrsao sam 7kg za 2 ipo nedelje,a sve promene sam uvodio polako i tezina i dalje opada...bolje je polako mrsaviti nego naglo izgubiti kilograme jer ce onda da se pojavi jojo efekat(naglo vracanje izgubljenih kilograma) :) nadam se da sam ti pomogao :)
lil' jana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 11, 2011 9:05 am

Post od lil' jana »

ćao :)
ja imam sličan problem, samo što je kod mene umešana i hipotiroza (hormoni su u graničnim vrednostima, al mi je metabolizam jaaaaako spor)...visoka sam 163 cm, a imam 60 kg ..što stvarno nije mnogo, želela bih da smršam nekih 5 kg, al meni se ni tako malo ne da! :((( zimus sam imala 62 kg, i došla do 57-58, i nisam počela ni jače da jedem, niti smanjila treninge, al nekoliko kg se samo od sebe vratilo :o nzm šta da radim..i dalje redovno vebžam, al stalno sam na 60, 59 kg i to me jako nervira...pored svega toga, imam i ogroman kompleks, koji više nije uobičajeno 'kako sam debela' kod devojka, već se u poslednjih nekoliko meseci jedva suzdržavam da ne plačem kad se vidim u nekom izlogu.. :'((((
Odgovori