Nalaz radiologa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
m11aja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 2:23 pm

Nalaz radiologa

Post od m11aja »

Postovani, zanima me Vaše mišljenje sljedečeg nalaza, koji ne napravljen prilikom hospitalizacije sa dijagnozom colicae renis I. dex. :
Nalaz radiologa- nativni urotrakta i intravenozna urografija. Na nativnoj snimci urotrakta kao i iz učinjenih i.v. urograma sjene bubrega urednog su položaja, oblika i veličine, pravilnih kontura. U projekciji urotrakta ne vidi se sigurnih znakova za mineralne urokonkremente. Bubrezi dobro i na vrijeme luče i koncentriraju. Defekt punjenja pri spojištu sabirnog kanala za gornju skupinu čašica desnog bubrega sa pijelonom u smislu vas aberans koji se vidi i u desnom pijeloureteričnom vratu sa minornim posljedicama na pasažu kontrasnog urina.Nefrografski efekti i aktivni bubrežni parenhim uredni. Izraziti pijeloureterični refluks desno. Ureteri urednog položaja, širine lumena i prohodnosti. Ne vidi se mobilnost bubrega niti m. Mjehura. Mišljenje mog urologa je da je nalaz uredan.
Molila bih vas da mi detaljnije pojasnite ovaj nalaz posebno dio o "pijeloureterični refluks", jer sam iznenadena na komentar mog doktora da je nalaz uredan, a meni to ne zvuci nikako dobro . Hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Nalaz radiologa

Post od Dr011 »

taj nalaz koji se opisuje ne mora da ima znacaj, ako je vec Vas lekar video kako to izgleda i rekao da je uredu onda je sigurno tako...za neko vreme mozete se iskontrolisati da biste bili mirni...
Odgovori