Dnevnik Roaccutane

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
marebre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 02, 2010 11:26 pm

Dnevnik Roaccutane

Post od marebre »

Pozdrav svima :D

Vodim muku sa ovim dosadama od bubuljca vec 2 god :(
Mazao sam sve i svasta, prvo je bilo sebamed i skinoren to propalo mazao sam 5-6 meseci samo me iznervira kad pocne da pecka da bih se raskopao :D
Pa onda neki lekovi ne znam kako se zvase mali sitni cini mi se zute boje ... i to nista.
I tako prodje 2 god :/ I oko nove god odem kod Karadaglica i on mi da da pijem roaccutane i ja zumbul nisam hteo da pijem jer sam citao svasta o tome i da ima dosta nezeljenih dejstava (cela svescica).

I resim da ja to uzmem jer nisam imao gde vise :(
Poceo sam 01.04.2010, pijem 40mg ujutru i 20mg uvece vec 32 dana.
Od nezelejnih dejstava u pocetku sam imao:

- cudan ukus u ustima
- bol pored kicne na sredini ledja, misic po nekad zaboli, kao da bocka
- misici na nogama
- crvenilo na celu
- peckanje ociju
- stezanje u grudima kad se istegnem ili savijem i to bas stegne
to je bilo prvih 9 dana
- krv iz nosa 2 dana iz cistog mira samo krene i brzo stane
- suve usne, pucaju skroz, krene i krv :(
i posle 16-17 dana nista posebno samo cuve usne i ponekad bol u grudima i ledjima
a sad posle mesec dana samo usme suve i nekad oci peckaju.
Krv vadim 10.05 pa cemo videti kakva je krvna slika.

Do sada se razlika vidi al ne bas nesto mnogo koliko sam ja ocekivao :(
Uglavnom imam crvenilo i po neka iskoci ...
E sad ne znam dal ce biti bolje ili mi ni ovo ne moze pomoci :(((
Juce sam bio malo na suncu i na ruci mi je pocrvenelo kao neki kruzici mali na mestima gde su pore ...

Nadam se da ce biti bolje sad videcemo ...
Ako ova tema treba da se spoji u temu Roaccutane!, jbg spoj te je.
Pisacu i dalje kako izmice vreme

Pozdrav.
marebre
Novi član
Novi član

Re: Dnevnik Roaccutane

Post od marebre »

Evo sad se nekako setih da sam ovde pisao :) pa rekoh da se javim :D
Mogu vam reci ovaj lek je bruka. Nemam ni jednu bubuljicu samo malo kao neke tackice crvene skoro neprimetne al i to prolazi :)
Lek sam pijo od cini mi se aprila 2010 do kraja avgusta 2010 godine po 40mg ujutru i 20mg uvece do kraja terapije.
Od nezeljenih dejstava sam imao:
-pucanje usni (pa cak i da prokrvare)
-oci peckaju nekad bas dosta
-krv iz nosa (prvih mesec-dva (i to 3-4 puta u tom periodu))
-bol u grudima kad se savijem zaboli bas jeko
-perudanje koze
-crvenilo i osetljivost koze na jacu suncevu svetlost
-mislim da mi se malo kosa proredila :/
-i cini mi se da malo bagujem sa pamecu :) pre sam bio brzomisleci a sad oj da zabagujem i da zaboravi mneke stvari tipa gde sam sta stavio a ostavio sma to pre 5 min :) al to se kako kad sesava ali jesam devinitivno malo sa pamecu popustio :(
Mislim da je to to. Toga vise nema sve me to proslo jedino ovo sa pamecu me i dalje malo drzi ehhe :)

Ne mazem nista od krema samo po nekad neku kremu ono nem pojma sta nadjem :) neku niveu i sl. posto mi je koza malo perutava ujutru.
Sad cekam sunce da malo pocrnim :DDD Kad vidi mslike kakav sam pre terapije bio i sad zaprepastim se :)
Pre dok sam imao bubuljice pricali su mi ono klasicno pa nije ti toliko lose ovo ono nemoj da kopas samo :) a sad kad sam ih se otarasio kazu uuuuu super ti lice bruka joj kakav si pre bio ne mogu da te gledam :O tako da su me lagali opasno :)

Eto ako hocete da se manete ovih napasti uzmite ovo al pazite na posletice :(
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

mare ee bas super sto vise nemas tih problema, jeej :) Nego mislim da bi bilo dobro da sve ovo napises na samoj temi Roaccutane jer ne znam da li ce svi ovo videti, a trebalo bi da ohrabris ostale, uglavnom svu svi skepticni i nepoverljivi...
Mene zanima ako mozes da mi kazes tog leta kada si koristio lekic si se klonio sunca jel? Posto menei je sad 2,5 meseca koriscenja, i vec se pitam hocu li u julu i avgustvu moci da se izlazem suncu s obzirom da cu terapiju zavrsiti pa procenjiujem krajem maja?
I da li su ti se i flekice vremenom povukle? Meni je samo obraz upaljen, i to tek od ove godine, ranije mi je bio savrsen ten, ali odlaskom u Koto dermu mi je nastao haos. Dakle sve ti si iscistilo i flekice ?
marebre
Novi član
Novi član

Post od marebre »

E leti kad su pocele ove vrucine sad se dosta vise znojio nego obicno :(
A na bazen nisam isao jer sam jednom cisto malo bio na suncu jendo 10-15 min kaaaoo suncao se :) i pocrveneo :(
Ne preporucuje se izlazak direktno na sunce.Kojeg maja zavrsavas, jel 2012? :O
Imam kao neke male tackice crvene al to je bas sitno i nisu upadljive :) ma bre ko da ih nema i da ih ima tj. da ostanu meni super :) kad se setim kao je bilo joooooooj tugo :(
A vremenom izblede tako da kad sam zavrsio sa terapijom imao sam crvene flekice a saje bruka :D

I da pisao sam kad mi se sta desavalo :D

03.04.2010 40+20 Mali bol u ledjima pored kicme, misic kad se sagnem ili slicno ( prestao je posle par sati), misic nogu takodje prestao.
05.04.2010 40+20 Crveno celo na mestima gde se ljustila koza, Prekomerno znojenje
06.04.2010 40+20 Isto crvenkasto celo na nekim mestima, mali bol u ledjima pored kicme (misic) na sredini kicme, suvkaste usne, jezik, peckanje ociju
07.04.2010 40+20 Grudi stezu - bole, svrab na temenu glave i perut, gockanje po nekad u ledjima
08.04.2010 40+20 Po nekad stezanje u grudima dosta manje nego juce.
09.04.2010 40+20 Krv iz nosa iz cista mira, brzo stala. Bol u grudima po nekad zavisi od savijanja
10.04.2010 40+20 Malo krv iz nosa. Bol u grudima po nekad
11.04.2010 40+20 Nista posebno po nekad bol u gudima kad se duze savijem ili istegnem na krevetu.
12.04.2010 40+20 Peckaju me oci breee :( kao da isparenjima od auspuhu duvaju u mene, ponekad grudi zabole.
18.04.2010 40+20 ponekad pored kicme na sredini desna strana zaboli misic

Ostatak terapije se svodi na peckanje u ocima, pucanje usana, bol u ledjima ...
Za usne sam mazao pantenol mast i super je iblo posle toga nisu pucale :)
Treba dosta vode da se unosi al ja i nisam bas. Ja kad sam isao na trening i oznojim se i obrisem peskirom preko cela sve mi pocrveni i kao oljusti se :(
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Kakvog crnog maja 2012? Zezeas me je l? Ma ovog maja naravno! Auu ti si bas vodio dnevnik, mislim da si se previse opterecivao ali nije ni bitno sad kad ti je sve proslo. Mene samo lumbalni deo kicme boli, usne su mi suve, i suze mi oci napolju. To je sve od simptoma. Dobro, bitno mi je da i flekice izblede vremenom, a treba da kupim kremu sa zastitnim faktorom i doktorku da pitam da li smem ove godine na more. Hvala ti na odg. :D
marebre
Novi član
Novi član

Post od marebre »

Cini mi se da ne smes neki mesec dugo na suncu tj. da se suncas jer ce da izgoris il moze da ti zadeblja koza, tako su meni rekli.Ja se nisam suncao a ni mazao zastitnu kremu :)
Sta sam sve procitao za ovaj lek nije mi bil osve jedno :P pa eto rekoh da pribelezim i za druge da znaju sta ih ceka i da znaju sta piju :)
Aj pa vikaj sta je bilo na kraju :)
Odgovori