crvenilo na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
thisgirlisone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 07, 2011 10:25 pm

crvenilo na licu

Post od thisgirlisone »

Imam jos malo pa 17g akne su mi se pojavile u 15 sto je normalno, pubertet. Ubrzo mi se lice pocelo crveniti nos i obrazi linija se tacno vidi ako se bas zacrvenim sto mi se cesto desava. Reaguje na emocije (stid, strah od crvenjenja). Sad u toplije vrijeme to mi je problem No. 1 jer mi je samopouzdanje 0.. kad prolazim spustim glavu. Mnogo utice toplota, direktno sunce bas bas kao da se upali pa i poslije toga prolazi poslije 3h. Jos jedan problem ispod ociju vidi se mala plava linija (vene) ispada dolje crveno, gore plavo. Maler sam :). Isla sam kod dermatologa koji me nije shvatio ozbiljno jer nije vidjela to crvenilo tj tad se nisam zacrvenila nego je konstatovala "pubertet" djecije budalastine i eto da se ne razocaram, prepisala mi je diroseal kremu zelenu, kao neutralise crveno. Ima nesto u toj kremici ali opet.. Obracala sam se mami i govorila joj da mi je samopouzdanje nikakvo ona mi vraca "bjezi, normalno je to" otprilike posto ona ima crvenkaste obraze i vecinom se malo zacrvene na hladnoci. Bilo kakav savjet? Hvala :)
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: crvenilo na licu

Post od angelika »

Crvenilo lica kao reakcija na neprijatnost jeste prolazna faza odrastanja, potuno normalna i malo ko od nas nije kroz to prosao. Proci ce vrlo brzo, ne brini. S' vremenom naucis malo kontrolisati emociju, naviknes komunicirati, flertovati :wink: neces ni primetiti kad je igde nestalo to crvenilo obraza. :D
Dok cekas odgovor, a Shomy ce ti sigurna sam, odgovoriti on je veliko srce i dusa, na ovom sajtu.....dok cekas gvirkaj na forumu kozmetolgija dermatologija ima puno slicnih problema i problemcica....Ja mogu samo da ti dam savet ne diraj sama pristice. Imas osetljivo lice, a i cesto se od tiskanja inficira.
Tu venicu sto ti se nadzire ispod oka lako mozes korigovati s korektorom, moj su favorit oni u obliku olovke tako da priktijes odredjeno "krizno" mesto.. :wink: uvek treba uzeti boju koja je za nijansu svetlija od tena.
Naravno da ti je stalo, do tog da dobro izgledas to je u tvom uzrastu pitanje nad pitanjima :) uostalom u zenskoj je prirodi da uvek lepo izgledaju. Pozdravcic! I opusteno, sve ce biti ok!!
thisgirlisone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 07, 2011 10:25 pm

Re: crvenilo na licu

Post od thisgirlisone »

Hvala, mozda mi je to trebalo da mi neko kaze "da ce proci".. :) Uzecu korektor.
Odgovori