Da li su kvržice na testisu uvek opasne?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Tower
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 3:46 am

Da li su kvržice na testisu uvek opasne?

Post od Tower »

Pre oko 5 ipo meseci sam npipao malu bezbolnu kvržicu, oko 3-4mm u prečniku, na bočnoj strani testisa, negde na sredini odozdo prema gore. Pre oko 4 sam u prolazu, dok sam bio na VMA, pregledao testis na ultrazvuku i doktor mi je rekao da mi nije ništa. Pre oko mesec dana sam se pregledao kod urologa, on je opipao i rekao da je nalaz uredan. Kvržica je još uvek tu, mislim da se ne povećava. Osetio sam još jednu tik pored nje oko 1mm u prečniku. Inače ne osećam nikakav bol, niti mi kvržica smeta.

Zanima me, šta pretstavlja ta kvržica? Hvala :)
Tower
Novi član
Novi član

Re: Da li su kvržice na testisu uvek opasne?

Post od Tower »

Inače, imam 23 godine, nepušač sam. Ne pijem. Slabo se bavim fizičkom aktivnošću.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

zavisi kakve su kvrzice, neke mogu da budu opasne, neke nisu, bez pregleda se ne moze nista reci...ako si dva puta obavio pregled, sa sve ultrazvukom, i ako su rekli da je sve uredu, onda je sigurno tako, ne treba brinuti...da nisu te kvrzice samo na kozi iznad testisa?
Tower
Novi član
Novi član

Post od Tower »

Ne, baš su na testisu. Prvi put je bilo sa ultrazvukom, drugi put je doktor samo opipao i reko je da je nalaz uredan.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

to je bitno, da je nalaz uredan...a sta tacno opipavas ne mozemo da znamo dok ne pregledamo, verovatno je nesto potpuno ok ako su lekari vec rekli da je tako...
Odgovori