Zanima me, šta pretstavlja ta kvržica? Hvala
Da li su kvržice na testisu uvek opasne?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Da li su kvržice na testisu uvek opasne?
Pre oko 5 ipo meseci sam npipao malu bezbolnu kvržicu, oko 3-4mm u prečniku, na bočnoj strani testisa, negde na sredini odozdo prema gore. Pre oko 4 sam u prolazu, dok sam bio na VMA, pregledao testis na ultrazvuku i doktor mi je rekao da mi nije ništa. Pre oko mesec dana sam se pregledao kod urologa, on je opipao i rekao da je nalaz uredan. Kvržica je još uvek tu, mislim da se ne povećava. Osetio sam još jednu tik pored nje oko 1mm u prečniku. Inače ne osećam nikakav bol, niti mi kvržica smeta.
Re: Da li su kvržice na testisu uvek opasne?
Inače, imam 23 godine, nepušač sam. Ne pijem. Slabo se bavim fizičkom aktivnošću.
zavisi kakve su kvrzice, neke mogu da budu opasne, neke nisu, bez pregleda se ne moze nista reci...ako si dva puta obavio pregled, sa sve ultrazvukom, i ako su rekli da je sve uredu, onda je sigurno tako, ne treba brinuti...da nisu te kvrzice samo na kozi iznad testisa?
Ne, baš su na testisu. Prvi put je bilo sa ultrazvukom, drugi put je doktor samo opipao i reko je da je nalaz uredan.
to je bitno, da je nalaz uredan...a sta tacno opipavas ne mozemo da znamo dok ne pregledamo, verovatno je nesto potpuno ok ako su lekari vec rekli da je tako...