Glasne zice, vratni misici...par pitanja

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
justsimplemen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 19, 2010 3:28 am

Glasne zice, vratni misici...par pitanja

Post od justsimplemen »

Dobro jutro, hteo bih samo da pitam da li postoji neka vezba koju bi mi doktro preporucio da radim kako bi moji vratni misici postali elasticniji a samim tim pretpostavljam da bi i glas bio dublji s obzirom da od elasticnosti misica i samih zica zavisi boja ( dubina ) glasa. Inace, glas mi je dosta dubok, ali eto, ne bi bilo na odmet jos malo da se produbi. nalazio sam na internetu razne vezbe ali bih voleo neko strucno da mi kaze i objasni ako postoji nacin, kako ne bih povredio svoje glasne zice i misice. Ovo mi je potrebno jer se bavim muzikom a dosta dubok glas lezi zandru kojim se bavim. hvala unpred :)))
Nikolaaa22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 31, 2011 5:56 am

Re: Glasne zice, vratni misici...par pitanja

Post od Nikolaaa22 »

justsimplemen napisao:Dobro jutro, hteo bih samo da pitam da li postoji neka vezba koju bi mi doktro preporucio da radim kako bi moji vratni misici postali elasticniji a samim tim pretpostavljam da bi i glas bio dublji s obzirom da od elasticnosti misica i samih zica zavisi boja ( dubina ) glasa. Inace, glas mi je dosta dubok, ali eto, ne bi bilo na odmet jos malo da se produbi. nalazio sam na internetu razne vezbe ali bih voleo neko strucno da mi kaze i objasni ako postoji nacin, kako ne bih povredio svoje glasne zice i misice. Ovo mi je potrebno jer se bavim muzikom a dosta dubok glas lezi zandru kojim se bavim. hvala unpred :)))
I mene isto zanima.
Odgovori