prelom skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Marko AR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 09, 2011 4:28 pm

prelom skocnog zgloba

Post od Marko AR »

Naime,moja majka je imala prelom skocnog zgloba pre nedelju dana i to sa dijagnozom:
fractura malleoli lateralis/fractura bimalleolaris cruris sin. dakle dvostruki prelom.
Stavili su joj gips,doktor je rekao da misli da moze da prodje bez operacije ali u pitanju je neka sitna kost koja tesko zarasta.Stake ne moze da koristi sto mnogo otezava situaciju.
Zanima me koliko ce trajati oporavak i sta to znaci "moze da prodje bez operacije"?
Unapred hvala!
imenica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 9:29 am

Re: prelom skocnog zgloba

Post od imenica »

To znači da je dobro prošla jer je skočni zglob osetljiv i uglavnom se operiše. I ja sam u istoj situaciji i takođe su mi rekli da sam imala sreće jer nisam operisala. Ne brini se, biće sve ok, sa tim da je oporavak dug. 6 nedelje gips, a onda od dana preloma tri meseca bez oslonca na povređenu nogu. Rebabilitacija, vežbe, bazen, magnetu i čuda...
Velika podrška od mene i brz oporavak joj želim i budi uz nju i olakšaj joj sve... :)
Odgovori