Pisao sam ranije o svom problemu, dobio neke odgovore, išao kod desetak doktora, urologa, dermatovenerologa, imunologa, infektologa... koristio različite masti u početku sam, kasnije po uputstvu lekara i čini se da problem ode (nepotpuno) pa se ponovo vrati. Doktori kažu nije ništa, odmahuju rukom, proći će, ali to i dalje traje... A ja sam sve tanji sa živcima.
Naime, pre dve ipo godine nakon jednog toplog dana, osetio sam svrab i peckanje na sluzokoži iznad glavića, tik uz glavić, sa desne strane. To mesto je bilo crveno, namazao sam hloramfenikol uveče, međutim ujutru se na tom mestu pojavila dosta velika lezija, 1,5-2cm x 0,5 cm, nepravilnih ivica, koja je veoma slabo krvarila i nije bolela.
Nastavio sam sa hloramfenikolom i to je ubrzo zaraslo. Na tom mestu je ostao ožiljak. Međutim, koža je nakon mesec dana ponovo pukla, sada manje. Otišao sam kod dermatovenerologa, dobio sanaderm i eozin. Zaraslo je, ali se nakon par nedelja ponovo javilo... I tako nekoliko puta.
Testirao sam se na sve poznate polne i seksualno prenosive bolesti, kao i na druge viruse, što iz krvi, što iz briseva. Sve je negativno, osim prisustva IgG antitela za herpes1, epštajn bar virus i citomegalovirus. Doktori kažu da su to nekadašnje infekcije i da su preležane i da nisu aktvine.
Međutim, ja i danas, nakon dve ipo godine i dalje imam problem, svakih mesec, dva pukne površinski sloj kože, tačno linijom iznad vene ili kapilara, doduše u manjoj meri nego u početku. Uvek nakon zarastanja ostane jako mala rupica na kraju krvnog suda od koje kasnije kreće pucanje kože. Obično ništa ne mažem i ne idem više kod doktora, jer kad mi njih desetak nije pomoglo, ne verujem ni da će jedanaesti.
Sada mažem sinoderm, situacija se blago popravlja. Mazaću 5 do 7 dana, a onda razmišljam da odem da zahtevam biopsiju...
Ne verujem da je išta tumorozno, mada se bojim da može postati. Ukoliko se to desi, ja ću nekoga da "povedem sa sobom", ne interesuje me ničija neodgovornost i nestručnost, kao ni nezainteresovanost naših doktora za pacijente (svaka čast izuzecima).
Ako je neko ovo pročitao hvala mu, ako može da da neki savet hvala mu još i više.
Pucanje kože iznad krvnih sudova na penisu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Pucanje kože iznad krvnih sudova na penisu
dok ne pregledamo i ne vidimo kako to izgleda nazalost ne mozemo ovako na forumu nista konkretno reci...ono na sta bi meni po opisu moglo da lici je recimo genitalni herpes...ali opet kazem, na slepo se nista ne moze komentarisati...mozda ne bi bilo lose da pronadjes i jedanaestog lekara, mozda se posreci, potrazi prvenstveno dermatovenerologa, pa i urologa, da se to jos jednom pogleda, javi se kada ti je bas aktivna forma toga da bi se tada videlo...