Smanjenje misicne mase i masnih naslaga
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 27, 2011 10:13 pm
Smanjenje misicne mase i masnih naslaga
Pozdrav! Ja sam Katarina. Imam 22 godine. Visoka sam 160 cm, i teska sam 53.5 kg. Drzim casove ples-aerobika. Moj problem je sto su mi se nakon 2 godine treniranja (3 puta nedeljno) povecala misicna masa najvise na butinama. Ne izgleda mi lepo i narusava mi samopouzdanje i htela bih da to smanjim. Ne hranim se pravilno pa je jos veci problem sto mi se i pored misicne mase, nakupilo i masnih naslaga i celulita. Volela bih da me posavetujete ili propisete neki plan ishrane u cilju smanjenja misicne mase na nogama, kao i masnih naslaga u telu i celulita. Unapred zahvalna na odgovoru! 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Smanjenje misicne mase i masnih naslaga
Ne nabija se mišićna masa tako lako, pogotovo ne aerobikom i uz nepravilnu ishranu. To je verovatno salo sa nešto zategnutih mišića.
Izbaci proste šećere, osim onih iz voća (ali i tu bez preterivanja, npr. uzmi dve-tri jabuke dnevno), ograniči složene šećere, smanji unos soli, povećaj unos vode. Pojačaj unos proteina na recimo 1-1.5g po kilogramu telesne težine.
U prevodu - izbaci slatkiše, hleb i sve proizvode iz pekare, jedi integralne žitarice u ograničenim količinama, koštunjavo voće (ali isto ograničeno jer je masno), piletinu, ribu, jaja, povrće, salate, jogurt, nemasni sir. Koristi maslinovo ulje.
Ishrana je 90% uspeha, ako ona nije sređena džaba sve ostalo.
Izbaci proste šećere, osim onih iz voća (ali i tu bez preterivanja, npr. uzmi dve-tri jabuke dnevno), ograniči složene šećere, smanji unos soli, povećaj unos vode. Pojačaj unos proteina na recimo 1-1.5g po kilogramu telesne težine.
U prevodu - izbaci slatkiše, hleb i sve proizvode iz pekare, jedi integralne žitarice u ograničenim količinama, koštunjavo voće (ali isto ograničeno jer je masno), piletinu, ribu, jaja, povrće, salate, jogurt, nemasni sir. Koristi maslinovo ulje.
Ishrana je 90% uspeha, ako ona nije sređena džaba sve ostalo.
-
- Novi član
Hvala puno, vec sam primenila slican rezim ishrane i rezultati pocinju da se naziru. Interesuje me da li u jednom orboku, npr. rucku valja mesati meso (npr. piletinu) i povrce, ili bi trebalo da se za jedan obrok opredelim ili za povrce ili za meso?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Povrće uz meso obavezno. Neke opšte smernice bi bile da jedeš proteine u svakom obroku i da imaš više manjih obroka dnevno, recimo četiri (mislim da nutricionisti generalno preporučuju tri obroka i dve užine). Ujutro obavezno doručak i tu možeš jesti skrob uz proteine (pod skrobom podrazumevam ovsene pahuljice, krompir, pirinač, pa i grašak i pasulj), isto tako pre i posle treninga (pod uslovom da trening nije jako kasno, kod dijete se preporučuje da se ugljeni hidrati ne jedu posle 19h - samo proteini i salate). Kad jedeš koštunjavo voće, nemoj ga jesti uz obrok u kome imaš skroba.
-
- Novi član
Vazi, hvala puno na pomoci!