ovako mi glasi dijagnoza zbog koje imam bolove u kolenu prilikom pokreta...vremenom sam primetio da mi je i misic atrofirao...i to medijalna glava vactusa...prilikom merenja amplitude pokreta primeceno je da uspevam da izvucem nulu u extenziji...ali je obim misica u predelu iznad kolena 3cm manji nego kod zdrave noge... zbog ovoga idem na terapije strujom i laserom...uz fizikalnu terapiju..
nakon 15 terapija ne primecujem nikakav napredak...bol je nestao tokom hodanja...dok mi se tokom treninga ( fudbal) javlja istim intenzitetom kao i pre terapija...
znima me da li bi artroskopijom mogao da se trajnije resi ovaj problem, i koliki je prognozirani oporavak...s obzirom da su mi misici donjih extremiteta ocuvane funkcije i snage...i da li postoji neko drugo resenje koje ne ukljucuje operativni zahvat...
unapred hvala....
condormalatio patelle
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: condormalatio patelle
Terapija strujom i laser kao sto si mogao da zakljucis ce ti pomoci da se bol smanji ali kineziterapijom tj vezbama ces nadoknaditi razliku u obimu misica leve i desne noge. Ako postoji bol ili otok mozes da koristis led ili nesto od hladnih gelova tipa ahilo gel imaju svoj sajt nadji na netu