Opadanje kose uz preterano mašćenje!!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
shole78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 5:17 pm

Opadanje kose uz preterano mašćenje!!

Post od shole78 »

Kosa mi je skoro skroz opala od potiljka pa do čela, dok je sa strane i pozadi još uvek u redu. Opadanje je počelo od 22-23 godine, sada kao da stagnira. Perut nemam. Drugo, koža glave se NESHVATLJIVO brzo masti, već 2-3 sata (!!!) posle pranja koža sija kao da sam prosuo bočicu ulja, uglavnom na gornjem delu glave i na čelu. Ponekad se javi neka bubuljica na koži glave. Sa licem nemam nikakvih problema. Koristio sam određene medicinske šampone, išao ranije kod dermatologa od kojih je svaki imao drugačiji predlog za lečenje. Ono što sada želim da probam je:
- PRVO, da iskorenim ovoliko mašćenje kože glave (radim u ozboljnoj kompaniji, sa strankama, i ne želim da izgledam neuredno).
-DRUGO, da povratim kosu ukoliko je moguće, bio bih zadovoljan i neznatnim poboljšanjem.

Molio bih vas za preporuku, koje preparate predlažete, možete navesti i nekoliko opcija koje mogu da kombinujem.
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Opadanje kose uz preterano mašćenje!!

Post od angelika »

Ja mogu jedino da podelim s'vama moje iskustvo posto nisam strucnjak... Dakle ja sam u vise navrata u imala delomicno, kruzno opadanje kose odnosno tzv. alopeciju. Prvi put zbog upalnog procesa u bubrezima (mada nisam osetila da me bole)...znaci prvi put sam najburnije reagovala...prosla sva moguca ispitivanja od slikanja zuba do pregleda korena kose. Tada mi dermatolog rekao da ne padam na reklamne fore.......Prepisao mi PENTANOL rastvor koji sam utrljavala direktno na vlasiste! I nakon izvesnog vremena kosa je pocela da mi raste ponovo. Posle vise puta zbog stresa takodjer mi se desavalo i uvek se uz pomoc ovog rastvora vracala. E sad ne znam koliko ti je vremena proslo, znam da izvesno vreme koren kose "zivi" i moze "probuditi"......... Ne znam da li ce tebi pomoci ali sam sigurna da ti ne moze naskoditi!!!! To je tekucina koja se pretvara u B (cini mi se b 5) vitamin.
Takodjer mi je preporucio da glavu perem beby sapunom (onaj bas stari priozvod mali kockasti sapun s nacrtanom bebicom) ne znam da li se jos proizvodi pogledat cu ovih dana pa vam ovde javnem ako vas to interesira! Pozdrav!!!
shole78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 5:17 pm

Post od shole78 »

@angelika

Hvala na odgovoru, možda bih mogao da probam sa pranjem baby sapunom (da suzbijem mašćenje), sigurno ne može pogoršati stanje. Ako saznate naziv proizvoda javite.

Što se tiče ponovnog rasta kose, lično se ne nadam previše, a iskreno nemam problem sa time što nemam dobru kosu, bar kod mene to ne utiče na samopouzdanje. Ali zato me mašćenje užasno nervira jer stvarno je neverovatno kako se glava brzo umasti.

Hvala u svakom slučaju,
pozdrav
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Javite se provereno dobrom dermatologu.Prvo,to mascenje se moze regulisati,drugo sam proces opadanja se moze spreciti i deo izgubljene kose obnoviti.Ono sto je vazno mora se postaviti tacna dijagnoza i odrediti prava terapija.Sto duze budete cekali,to je prognoza losija sto se gubljenja kose tice.Ako sami bidete ispobavali razlicita kozmetska sredstva mozete samo napraviti gore,jer je kozemetika nesto sto dodaje uz medicinske preparate a sve u cilju sto boljeg efekta,a sama kozmetika ne moze resiti problem.
Na sajtu imate preporuke za dobre dermatologe u Bg-u.
Odgovori