Neurodermitis - Upomoc

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
vojkan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 2:41 pm

Neurodermitis - Upomoc

Post od vojkan »

Pre dve godine oko vrata koza promeni boju i to je izgledalo kao zuti obruc oko vrata i na tom obrucu je prvo ispucala koza.
Mazao sam obicnim kremama i nakon par dana otisao sam kod doktora koji mi je dao jednu kremu.
Nemogu da se setim kako se zove ali od te kreme se to povuklo. Ali i dalje je ostao taj zuti obruc oko vrata.

Nakon par meseci na tom mestu pocinje da me pece, da se crveni vrat, susenje koze na tom mestu, znojenje preko noci, depresija itd..
Isao sam opet kod kucnog doktora i on mi je opet dao neke dve kreme koje nisu uspele to da izlece.
I dalje me je peklo i crvenio se vrat, susila se koza, depresija itd.

Nakon toga sam isao kod specijaliste koji je ustanovio NEURODERMITIS i rekao mi je da je to kao neizlecivo i dao mi je Tablete "Cetrine" i jednu Kremu mlecnu od "Nivea" koja regenerise kozu:
Od toga se to malo povuklo i smirilo te tablete su bile mnogo jake pa su smanjivale koncentraciju i smarale me cak i preko dana iako sam ih samo jednu navece koristio. Dobio sam jos Tablete "Cerzin" njih sam ponekad koristio jednu cetvrtinu tablete i nakon njih mi je znalo biti bolje i do 7 dana bez ikakvih poteskoca.

Proslo je nakon toga gotov godinu dana i stvarno manje se javljalo to crvenilo, susenje koze, itd...
Sad se opet javlja to isto sve, mazem malo sa Nivea kremom i ona mi malo olaksava ali nije to to i cekam novi termin kod specijaliste.

Zanimaju me saveti nasih doktora vezani za ovu koznu bolest ili savet nekog ko ima vec iskustva sa time.
Sta mozete da mi preporucite? Kreme? Nesto na prirodnoj bazi? itd...

Unapred hvala za pomoc! :)

Pozdrav svima
Odgovori