Ishrana kod povišenog holesterola

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Lorien
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 6:00 pm

Ishrana kod povišenog holesterola

Post od Lorien »

Pozdrav svima, na nedavnim testovima utvrđeno je da imam povišen holesterol 5.7 i da, to nije velika vrednost holesterola, ali za čoveka od 22 godine nije baš normalno. Doktorka mi je šturo rekla da doručkujem žitarice, za užinu uzimam 300g voća, za ručak 200g mesa, a za večeru ponovo žitarice i da jedem povrće što više. Međutim, priznaćete, to je prilično šturo i neodređeno. Ako se neko razume, zamolio bih Vas da mi predložite malo širi spektar stvari ili date nešto konkretnije stvari, koje su u svakodnevnoj upotrebi, a koje bih mogao da koristim u ishrani. Možda bih trebao pomenuti da mi je povišen i pritisak, i donji i gornji (kreću se od 89-105 donji i 130-150 gornji.

I kao posebno pitanje, zaboga neka mi neko objasni gde da nađem obrano mleko?

Hvala unapred!
barajevo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2010 10:34 pm

Re: Ishrana kod povišenog holesterola

Post od barajevo »

Lorien napisao:Pozdrav svima, na nedavnim testovima utvrđeno je da imam povišen holesterol 5.7 i da, to nije velika vrednost holesterola, ali za čoveka od 22 godine nije baš normalno. Doktorka mi je šturo rekla da doručkujem žitarice, za užinu uzimam 300g voća, za ručak 200g mesa, a za večeru ponovo žitarice i da jedem povrće što više. Međutim, priznaćete, to je prilično šturo i neodređeno. Ako se neko razume, zamolio bih Vas da mi predložite malo širi spektar stvari ili date nešto konkretnije stvari, koje su u svakodnevnoj upotrebi, a koje bih mogao da koristim u ishrani. Možda bih trebao pomenuti da mi je povišen i pritisak, i donji i gornji (kreću se od 89-105 donji i 130-150 gornji.

I kao posebno pitanje, zaboga neka mi neko objasni gde da nađem obrano mleko?

Hvala unapred!
Ako si ovo poslušao, verovatno si još uvek živ ali sa rezultatima još gorim nego što su bili tada. Pogledaj sajt: http://www.drgifing.com i zatraži pregled. Dobićeš kompletna uputstva direktno podešena za stanje tvog organizma. Preporuke se ne sastoje od mnogo ograničenja već isključivo od pravilnog rasporeda obroka u toku dana, u skladu sa lučenjem određenih enzima baš u doba dana kad se uzimaju obroci. nemoj da se sekiraš, to je minoran problem koji se lako rešava ali, samo uz pravilne upute.
Lorien
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 6:00 pm

Re: Ishrana kod povišenog holesterola

Post od Lorien »

Zapravo, ne. Holesterol mi je posle mesec dana pao sa 5.5 (iako sam sve vreme pogrešno mislio da je 5.7) na 4.0. :D I smršao sam 9kg. :D
Odgovori