Pozdrav svima, na nedavnim testovima utvrđeno je da imam povišen holesterol 5.7 i da, to nije velika vrednost holesterola, ali za čoveka od 22 godine nije baš normalno. Doktorka mi je šturo rekla da doručkujem žitarice, za užinu uzimam 300g voća, za ručak 200g mesa, a za večeru ponovo žitarice i da jedem povrće što više. Međutim, priznaćete, to je prilično šturo i neodređeno. Ako se neko razume, zamolio bih Vas da mi predložite malo širi spektar stvari ili date nešto konkretnije stvari, koje su u svakodnevnoj upotrebi, a koje bih mogao da koristim u ishrani. Možda bih trebao pomenuti da mi je povišen i pritisak, i donji i gornji (kreću se od 89-105 donji i 130-150 gornji.
I kao posebno pitanje, zaboga neka mi neko objasni gde da nađem obrano mleko?
Hvala unapred!
Ishrana kod povišenog holesterola
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Re: Ishrana kod povišenog holesterola
Ako si ovo poslušao, verovatno si još uvek živ ali sa rezultatima još gorim nego što su bili tada. Pogledaj sajt: http://www.drgifing.com i zatraži pregled. Dobićeš kompletna uputstva direktno podešena za stanje tvog organizma. Preporuke se ne sastoje od mnogo ograničenja već isključivo od pravilnog rasporeda obroka u toku dana, u skladu sa lučenjem određenih enzima baš u doba dana kad se uzimaju obroci. nemoj da se sekiraš, to je minoran problem koji se lako rešava ali, samo uz pravilne upute.Lorien napisao:Pozdrav svima, na nedavnim testovima utvrđeno je da imam povišen holesterol 5.7 i da, to nije velika vrednost holesterola, ali za čoveka od 22 godine nije baš normalno. Doktorka mi je šturo rekla da doručkujem žitarice, za užinu uzimam 300g voća, za ručak 200g mesa, a za večeru ponovo žitarice i da jedem povrće što više. Međutim, priznaćete, to je prilično šturo i neodređeno. Ako se neko razume, zamolio bih Vas da mi predložite malo širi spektar stvari ili date nešto konkretnije stvari, koje su u svakodnevnoj upotrebi, a koje bih mogao da koristim u ishrani. Možda bih trebao pomenuti da mi je povišen i pritisak, i donji i gornji (kreću se od 89-105 donji i 130-150 gornji.
I kao posebno pitanje, zaboga neka mi neko objasni gde da nađem obrano mleko?
Hvala unapred!
Re: Ishrana kod povišenog holesterola
Zapravo, ne. Holesterol mi je posle mesec dana pao sa 5.5 (iako sam sve vreme pogrešno mislio da je 5.7) na 4.0.
I smršao sam 9kg.