da li cu sam preneo kondilom devojci? :(

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
nebojsa.zr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 2:00 pm

da li cu sam preneo kondilom devojci? :(

Post od nebojsa.zr »

Bio sam kod urologa, konstatovao je da imam kondilome,i to 2-3 na glansu i 2-3 oko prepona

imao sam sex da devojkom sa zashtitom,ona za sada nema nikakve tegobe, 2 nedelje posle prvog sexa imala je redovan gin pregled,sve je OK...putuje na 2 god u stranu zemlju,tamo je dobila neki posao

jako mi je tesko kako da joj to saopshtim,ima da poludi
danas sam saznao za kondilome,ide za 10 dana...da li je moguce da joj prenesem i sa kondomom i kad se to manifestuje?

jednom sam ushao u nju bez kondoma,tj ona je sela ne mene i imalo smo sex ali odma sam je sklonio sa sebe i stavio kondom....

ne znam sta da radim ,jako sam nervozan :(
koliko traje period inkubacije ovog virusa? jel postoji shansa da ga ona nije dobila?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: da li cu sam preneo kondilom devojci? :(

Post od tamaraft »

moguce je da ste joj preneli tj sigurno da jeste, a sve ostalo zavisi do njenog imunog sistema.

i naravno da cete joj reci, nemojte joj dozvoliti da ode a da ne zna shta moze da ochekuje zxa par nedelja, meseci ako se kondilomi ikad ispolje kod nje.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
korisnik_minoksidila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2011 6:21 pm

Post od korisnik_minoksidila »

Ja sam skoro bio kod dermatologa koji mi je konstatovao da imam kondilome. Krajem oktobra sam imao odnose sa dve partnerke ali mi mi jedna do sada nije rekla da su joj se pojavili. Da li je se kondilomi prenose uvek ili postoji mogucnost da se nisu preneli?

Takodje me zanima kad zalecim kondilome da li cu i u buducnosti biti potencijalni prenosilac. Ne znam da li je taj virus samo povrsinski (na kozi) ili je i u krvi nosioca. Kada se zavrsi terapija tecnim azotom da li sam potpuno "ociscen" od tog virusa ili ga i dalje mogu prenositi?

Molim da neko strucan odgovori, bio bih veoma zahvalan.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Cak i posle skidanja kondiloma na bilo koji nacin niko ne moze garantovati da virus vise nemas tako da se racuna da ga imas i da ga mozes preneti dalje.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
korisnik_minoksidila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2011 6:21 pm

Post od korisnik_minoksidila »

Vragolasta Amfibija napisao:Cak i posle skidanja kondiloma na bilo koji nacin niko ne moze garantovati da virus vise nemas tako da se racuna da ga imas i da ga mozes preneti dalje.
Hvala na odgovoru. Baš bedak. To znači da ću uvek imati bojazan da nekoga zarazim, a opet s druge strane kako to reći nekome, verovatno se odmah javlja odbojnost. Inače idem na tečni azot već 5 puta i opet se javljaju. Ne znam da li je do nesavesnog lekara ili je nešto drugo u pitanju.
Odgovori