Cao ja sam Gvozden iz Vranja i imam problem sa kolenom koji je nastao prilikom udara kolena o koleno pre od ptilike 20 dana. Povreda mi nije delovala opasno i mislio sam da ce proci sama od sebe,bol,otok ogranicenos pokrete je pocelo da se poboljsava u prvih nekoliko dana da bi se zatim pogorsalo bol i ogranicenje pokreta se povecalo. Dijagnoza ortopeda glasi: Distorsio et distensio ligamenti genus collateralis (fibularis) (tibialis) S83, prilikom pregleda su mi predlozili vadjenje iglom prepostavljam vode sta sam odbio i dobio uput az magnetnu rezonzncu. Iteresuje me sve sto mozete da mi kazete predlozite savetujete u vezi oporavka,posledica....?
Unapred zahnalan!!!
Zabrinut
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: problem sa kolenom
Cao ja sam Gvozden iz Vranja i imam problem sa kolenom koji je nastao prilikom udara kolena o koleno pre od ptilike 20 dana. Povreda mi nije delovala opasno i mislio sam da ce proci sama od sebe,bol,otok ogranicenos pokrete je pocelo da se poboljsava u prvih nekoliko dana da bi se zatim pogorsalo bol i ogranicenje pokreta se povecalo. Dijagnoza ortopeda glasi: Distorsio et distensio ligamenti genus collateralis (fibularis) (tibialis) S83, prilikom pregleda su mi predlozili vadjenje iglom prepostavljam vode sta sam odbio i dobio uput az magnetnu rezonzncu.
Uradio sam magnetnu rezonancu i ustanovljeno je naprslina casice. dijagnoza glasi: tranverzalna faktura donjeg pola patele sa parcijalnom rupturom insercije patelarnog ligamenta sa okolnim edenom i hemaragijo? Prepisana mi je fizikalna terapija i izbegavanje fizicke aktivnosti u naredna 2-3 meseca,sa tendecijom da sve manje i manje upraznjavam fizicku aktivnost. I da u periodu od 2-5 godina cu morati da uradim laparaskopiju! Ako bilo ko ima neki informaciju u vezi oporavka, poboljsanja,saniranja povrede dobro bi doslo!!!!
Unapred zahvalan!
Uradio sam magnetnu rezonancu i ustanovljeno je naprslina casice. dijagnoza glasi: tranverzalna faktura donjeg pola patele sa parcijalnom rupturom insercije patelarnog ligamenta sa okolnim edenom i hemaragijo? Prepisana mi je fizikalna terapija i izbegavanje fizicke aktivnosti u naredna 2-3 meseca,sa tendecijom da sve manje i manje upraznjavam fizicku aktivnost. I da u periodu od 2-5 godina cu morati da uradim laparaskopiju! Ako bilo ko ima neki informaciju u vezi oporavka, poboljsanja,saniranja povrede dobro bi doslo!!!!
Unapred zahvalan!
Mogu da te mrze samo oni koji te nevole!!!