pijelon dilatiran
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
pijelon dilatiran
Da li moze neko da mi kaze nesto vise o dijagnozi "desni pijelon diletiran, Morison i Duglas slobodni" ?
Re: pijelon dilatiran
To nije dijagnoza, vec nalaz. "Morison i Duglas slobodni" je normalan nalaz. Dilatiran pijelon znaci da je jedan deo urinarnog trakta (onaj koji se nastavlja na bubreg) prosiren. To prosirenje ne mora da znaci da postoji oboljenje, vec se nalaz mora tumaciti u kontekstu klinicke slike. U svakom slucaju, ne brinite, nije nista dramaticno. Pozdrav!
Hvala...Zanima me da li ce se to javljati jos koji put ili ne...
sto se tice dilatiranog pijelona mora se uzeti u obzir kompletan nalaz, stepen prosirenja, i kao sto je u prethodnom komentaru receno - da se tumaci u kontekstu cele klinicke slike...treba najpre utvrditi uzrok zbog koga je on prosiren, trebalo bi da vas pogleda i urolog, pa ukoliko se utvrdi uzrok da se on otkloni, a ako se neki konkretni uzrok ne nadje onda povremene kontrole...
Hvala najlepse...Za sada primam terapiju Buscopan i Gentamicin,posto mi los nalaz urina...Pa tek idem na kontrolu kod urologa jer nemam detaljan nalaz...Za sada sam ok posle terapije...