Imam 19 godina i imam problem sa urinom. Kada su mi uradili analizu otkrili su mi da imam povecane neke vrednosti: URO ++ 66mmol/l. KET +++ 10mmol/l. PRO +- 0,1g/l.
MOlim vas da mi objasnite sta to znaci i odakle potice jer ja nerazumem sta to znaci.
urinarni problem
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 5:06 pm
Re: urinarni problem
Treba da se javiš bar doktoru opšte prakse, a on će te uputiti dalje na pretrage, možda ultrazvuk bubreg ili internisti, ugologu...
Ne zanemaruj stvar.Ja bih ti rekla više da znam, ali ne znam. Tako da, otiđi stručnjacima.
Da li ti se to i ranije dešavalo?
Ne zanemaruj stvar.Ja bih ti rekla više da znam, ali ne znam. Tako da, otiđi stručnjacima.
Da li ti se to i ranije dešavalo?
Re: urinarni problem
pozitivni su urobilinogen, ketoni i uslovno proteini...trebalo bi tumaciti nalaz zajedno sa nalazima analize krvi...urobilinogen moze da bude prisutan kod nekih problema sa jetrom i zucnim putevima, razgradnjom eritrocita ili ako ste dan pre toga uneli neku hranu koja je mogla da podigne te vrednosti, trebalo bi videti kakvi su nalazi krvi (posebno parametri jetrine funkcije)...sto se tice ketonskih tela mogu se javiti nakon vecih fizickih aktivnosti, kod duzeg gladovanja, dijeta, posta, izbacivanja ugljenih hidrata iz ishrane idrugo, ili kod dijabetesa, pa treba videti kakve su vrednosti secera i ketona u krvi i secera u urinu...proteini su kod tebe u prihvatljivoj meri, inace mogu biti povecani normalno nakon vecih fizickih aktivnosti, u trudnoci, takodje postoji nesto sto se zove ortostatska proteinurija kod dece i mladih...
znaci treba kompletno sagledati ceo nalaz urina i nalaz krvi, u skladu sa klinickom slikom...javi se svom lekaru...
znaci treba kompletno sagledati ceo nalaz urina i nalaz krvi, u skladu sa klinickom slikom...javi se svom lekaru...