Poštovani,
Nakon sinoćne upotrebe Daktanol kreme, jutros mi se javio blagi otok na koži u predelu ispod glavića koji je već splasnuo inače koža je bila malo naduvena ali nije promenila boju, na dodir je mekana (propada) i ne boli, ali ja sad imam dilemu da li da nastavim sa terapijom, vikend je, a ja se lečim u studentskoj poliklinici i ako se ne varam ne rade vikendom, dalje meni se jutros u tom predelu nakupilo od kreme koju sam mazao sinoć, možda ja to stavljam previše? Stavio sam tanak sloj da prekrije i glavić i ceo taj deo kože ispod, da li trebam da utrljam dok skroz ne nestane krema ili ne? A zašto mažem daktanol kremu to je već duga priča, možda ovaj otok ima veze sa tim, pa vas molim da je pažljivo pročitate:
Pre mesec dana nakon urađenog brisa uretre i brisa glansa, nađena mi je hlamidija, haemophilis spp. u velikom broju i u kanalu i na glansu, urin je bio sterilan, i nisam imao gljivice. Simptome koje sam imao su izuzetno gust beli sekret iz mokraćnog kanala i imao sam i crvenilo na glaviću i koži ispod po površini kože dakle nije bilo ispupčeno (bitno za kasnije) na glaviću je jedno bilo kao tufna, drugo kao tačka, i imao sam crvenilo u vidu tankih linije na koži ispod glavića i sa leve i sa desne strane (mislim da je crvenilo išlo uz vene).
Dobio sam terapiju 10 dana ciprocinal, 10 dana dovicin, 1 dan Hemomicin (1 gram)
Nakon ispijene cele terapije otišao sam na kontrolu i po upute za nove briseve, još tokom terapije mi je nestao sekret, a crvenila koja sam imao su utihnula (boja je manje intenzivna) ali nisu skroz nestala, što sam i rekao svom dermatovenerologu, ona mi je rekla da to crvenilo spolja nije toliko bitno, bitno je da isčistimo kanal, da sačekam minimum 10 dana ali da odem u toj nedelji do 15-tog dana. Što mi je bilo čudno pošto sam čitao ovaj forum od kako imam problem sa hlamidijom i vidim da svi kažu minimum mesec dana a neki i do 45 dana, ali sam bio rešen da ipak poslušam doktora.
Međutim, tri dana nakon prestanka terapije meni su se pojavile sitne crvene blago izdignute tačkice kojih je bilo desetak grupisane na jednoj strani glavića i po dve tri u sredini i jedna ona stara crvena tačka po površini na drugoj strani glavića i malo crvenila na koži ispod i sa jedne i sa druge strane po linija. Ove crvene izdignute su me svrbele i naravno otišao sam juče na kontrolu i doktorka je rekla: "Paa, možda su gljivice, uzmi maži Daktanol kremu 5 dana pa dođi da vidimo kako je" nisam mogao da idem ponovo na bris jer samo što sam završio sa terapijom, i naravno period čekanja za briseve mi se produžava za ovo vreme za koje se mažem kremom...
Kad sam prvi put isprao Bornom kiselinom koža je počela da se peruta, oprao sam to mlakom vodom, obrisao, namazao Daktanol kremu - to je bilo juče prepodne, posle toga me neko vreme nije svrbelo pa je opet posle počelo. Kasnije u večernjih časovima sam se kupao i kako sam stavio sapun na taj deo kože počelo je da me peče i da me mnogo boli, isprao sam to prvo toplom, pa sam posle primetio da mi više prija hladnija voda, i nekako se to umirilo. Pred spavanje sam opet Bornom kiselinom isprao sad se već manje perutala koža, i namazao kremu i otišao na spavanje, inače i dan pre mazanja kreme i dan posle sam primetio da nakon spavanja neko vreme me koža tu ne svrbi, pa posle opet počne. Ujutru sam primetio to što sam gore opisao dakle blagi otok ali je već splasnuo, i ne znam sada imam dilemu da li da nastavim sa kremom, ako prekinem možda bude nisi trebao pa da ponovo počinjem, pa da mi se ponovo pomera kada treba da odem na bris itd. a ne znam ni da li su gljivice (ni ona mi nije delovala kao da je sigurna da je to) ili je možda nešto od ovoga što sam imao tipa Hemofilis da je počeo da se razvija u meki šankr pa da je otok od toga, mada koliko sam video slike po netu ovo što trenutno imam baš ne liči? Ovo što mene svrbi su male crvene bubuljice u vidu izdignutih tačkica baš malih dimenzija.
Nadam se da će neko imati strpljenja i volje da ovo pročita i hvala vam na tome.
Blagi otok nakon mazanja Daktanol kremom?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Blagi otok nakon mazanja Daktanol kremom?
mogle bi da budu i gljivice, posebno nakon upotrebe antibiotika kada moze da dodje do narusenja normalne flore, ali dok se ne vidi, ne uradi bris, ne moze nista sa 100% sigurnoscu da se kaze...ono sto je bitno je da dobro vodis higijenu, operes dobro neutralnim sapunom, isperes, i dobro osusis pre nego sto vratis kozicu...a sto se tice kreme utrljas u tankom sloju, prethodno dobro osusenu povrsinu...retko se moze javiti i alergijska reakcija na sam krem u vidu osipa, svraba, crvenila, otoka ili osecaja zarenja na mestu mazanja, ako se to pogorsava nakon primene leka onda prekini da ga koristis...